Grootschalig onderzoek helpt financiële afdelingen beter presteren


Nieuw boek geeft financieel professionals richting om eigen functie te verbeteren

HILVERSUM, 20160707 -- Financiële professionals blijven moeite hebben om toe te komen aan het werk dat écht waarde toevoegt. Wat is nu de methode om een financiële afdelingen op een hoog niveau te laten presteren én op dat hoge niveau te blijven? Dr. André de Waal en Drs. Eelco Bilstra geven op basis van grootschalig onderzoek antwoord op deze vraag in hun nieuwste boek: Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?

[beschrijving] Het nieuwste boek van De Waal en Bilstra bevat zowel wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen rond de succesfactoren van high performance organisaties (HPO’s). De auteurs deden een groot literatuuronderzoek, een wetenschappelijke validatie van de HPO-factoren en een trendonderzoek onder ruim 400 financials in Nederland in verschillende sectoren. Uit deze onderzoeken destilleren de auteurs 11 specifieke bewegingen. Bewegingen die van essentieel belang zijn voor de transitie naar een High Performance Financiële Functie.

Naast wetenschappelijke kennis en studies zijn ook antwoorden gezocht in de praktijk. De elf bewegingen hebben de auteurs getoetst aan de praktijkervaringen van vakgenoten uit het financiële werkveld; van CFO tot manager reporting, van manager SSC tot business controller. Welke keuzes op het gebied van gedrag, IT en proces hebben deze vakgenoten gemaakt voor de beste invulling van de financiële functie voor vandaag en morgen? De keuzes voor interventies die werken (volgens deze vakgenoten) zijn gebundeld in 28 best ideas. Ideeën die niet noodzakelijkerwijs gekopieerd moeten worden, maar die de financiële professional aan het denken moet zetten: kan dit idee bij ons ook werken, al dan niet aangepast? Brengt dit idee mij wellicht op een nog beter idee?’

Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie? geeft daarmee de uitkomsten van de optelsom van wetenschap én praktijk. Het boek is geschreven voor financials die buiten de grenzen van de eigen functie willen kijken. Financials die geloven dat hun afdeling een belangrijke voorbeeldrol kan spelen binnen de organisatie.

Over ‘Hoe bouw je een high performance financiële functie?’
Na jaren van krimp en bezuinigingen kijken organisaties eindelijk weer naar de toekomst. Er is weer ruimte voor groei en innovatie. We zien deze nieuwe energie ook terug in hernieuwde aandacht voor het concept van de high performance organisatie. Een wendbare organisatie, die interne problemen resoluut en effectief aanpakt en oplost. Een organisatie ook, die snel kan bijsturen om zo in te spelen op nieuwe kansen die de markt biedt.
Een organisatie kan alleen optimaal presteren als alle bedrijfsafdelingen daarbij helpen, afdelingen die zelf ook high performance zijn. Dit geldt des te meer voor een van de belangrijkste stafafdelingen van elke organisatie, de financiële functie.
Dit boek beschrijft hoe u de financiële functie in uw organisatie kunt transformeren tot een high performance financiële functie. Een proces dat de auteurs hebben onderverdeeld in elf specifieke bewegingen. Daarbij verzamelden ze 28 inspirerende ‘best ideas’ die hun nut in de praktijk al hebben bewezen. Ideeën die financials de juiste tools geven om het high performance worden handen en voeten te geven.
Dit boek is bedoeld voor al die financials die buiten de grenzen van de eigen functie willen kijken. Financials die geloven dat hun afdeling een belangrijke voorbeeldrol kan spelen binnen de organisatie. Financials die bovendien bij de beste financiële functie ever willen werken!
  • Titel: Hoe bouw je een High Performance Financiële Functie?
  • Ondertitel: De vijf universele factoren van excellent presteren vertaald naar elf bewegingen die leiden naar een excellente financiële functie
  • Auteurs: dr. André A. de Waal MBA en drs. Eelco Bilstra
  • Gebonden, Nederlandstalig, 250 blz.,
  • 1e druk, juni 2016,
  • Uitgever: Vakmedianet Management BV
  • ISBN: 978 946276 1162
  • Winkelprijs: € 32,50
“Een financial die en gelijk heeft en gelijk krijgt; die is in mijn ogen een High Performance Financiële Functie Functionaris! Die doet zijn/haar werk goed, daar heeft de wereld wat aan! Ik hoop van harte dat dit boek hiertoe inspireert.”
Jeroen Smit - Onderzoeksjournalist, presentator, dagvoorzitter (onder meer tijdens de Nationale Controllerdag), auteur van de bestsellers ‘Het drama Ahold’ en ‘De Prooi: Blinde trots breekt ABN Amro’


Deel: ' Grootschalig onderzoek helpt financiële afdelingen beter presteren '
Lees ook