Drie grootschalige E-commerce bijeenkomsten in Noord-Nederland

Staatssecretaris Ybema opent de bijeenkomst op 2 februari


In het verlengde van het nationale voorlichtingsproject 'Sp.OED Advies', organiseren de Syntens-vestigingen in Drenthe, Groningen en Friesland drie grootschalige bijeenkomsten over Elektronisch Zakendoen voor MKB-ondernemers (gratis toegang):


- Woensdag-avond 2 februari - Hoogeveen, 'De Tamboer'
- Woensdag-avond 9 februari - Leeuwarden,'De Harmonie'
- Woensdag-avond 16 februari - Groningen, 'De Oosterpoort'

De bijeenkomst op 2 februari in Hoogeveen wordt geopend door de drs. Gerrit Ybema, staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken. Vervolgens is het woord aan cabaretier Arno van der Heyden als 'Edje Elektriek', winnaar van het Gouden Web (zie de toelichting hierna).
Na de pauze zal E-commerce specialist drs. ing. Richard Lamb de zaal op een meer serieuze manier onderhouden over Elektronisch Zakendoen.

E-commerce in bedrijf
Met deze drie, op zichzelf staande bijeenkomsten, wil Syntens ondernemers helpen met de invoering van Elektronisch Zakendoen of met de uitbreiding van de huidige E-commerce activiteiten.

E-commerce in bedrijf biedt op 2 februari het volgende 19.00 uur Ontvangst
19.30 uur drs. Gerrit Ybema, staatssecretaris Economische Zaken 19.45 uur Voorstelling Edje Elektriek (zie toelichting hierna) 20.30 uur Pauze en informatiestand
20.45 uur drs. ing. Richard Lamb, E-commerce specialist 21.30 uur Informele afsluiting met hapje en drankje

Gratis toegang, wel even aanmelden
Om zo veel mogelijk MKB-ondernemers te bereiken is de toegang gratis. Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met Jean Paul Gebben. Bereikbaar via Telefoon 0522 26 00 04. U kunt zich ook on-line aanmelden:

2 februari - Hoogeveen
www.syntens.nl/syc/sycwmepp.nsf/dbluintna/EvenementenIndex

9 februari - Leeuwarden
www.syntens.nl/syc/sycwgron.nsf/dbluintna/EvenementenIndex

16 februari - Groningen
www.syntens.nl/syc/sycwleeu.nsf/dbluintna/EvenementenIndex

Luchtkastelen bouwen met Edje Elektriek ?

-----------------------------------------
Een belangrijke gast tijdens deze MKB-bijeenkomsten over Elektronisch Zakendoen wordt Edje Elektriek, alias cabaretier Arno van der Heyden, winnaar van Het Gouden Web. Deze jaarlijks toe te kennen virtuele wisselprijs is kortgeleden voor het eerst uitgereikt. Edje Elektriek sleepte de prijs in de wacht met een product dat op Internet een doorslaand succes is geworden: een bouwdoos om luchtkastelen te bouwen. De jury roemde in haar rapport niet alleen de originaliteit van het product, maar vooral ook de ongewone marktbenadering van de ondernemer. "Ja, ik ben in de wolken met deze onderscheiding. En het is natuurlijk een hele eer als zo'n belangrijke club als Syntens je vraagt over je ervaringen te vertellen aan collega's uit het MKB", zegt Edje Elektriek in een eerste reactie. Hij staat bekend als iemand die gekant is tegen de Hollandse nuchterheid. Hij is een groot voorstander van modes, rages en hypes, eigenlijk van alles waar dromen bij te pas komt. Edje zegt daar zelf over: "Dat dromen bedrog zijn, is klinkklare onzin. Ammehoela! Zonder dromen zijn we nergens. Mensen dromen zich juist voort en daar moet je als ondernemer op inspelen." Edje Elektriek geeft graag toe 'lekker op Internet aan het binnenlopen te zijn'. Ondernemers moeten opnieuw leren kijken naar de markt, doceert de winnaar. 'Het geld ligt niet meer op straat, maar het zit in de lucht. Om rijk te worden moet je daarom de moeilijke kunst van het luchtfietsen leren', aldus Edje...

Deel: ' Grootschalige E-commerce-bijeenkomsten in Noord-Nederland '
Lees ook