Grootste apotheek van Nederland stelt Cliëntenraad in


Rotterdam, 20111213 -- De Thuisapotheek heeft onlangs als een van de eerste apotheken van Nederland een eigen onafhankelijke cliëntenraad geïnstalleerd. In de raad, die 28 november van start ging, hebben vier klanten van De Thuisapotheek zitting. De Cliëntenraad stelt en behandelt vragen, komt met ideeën voor verbetering, speelt opmerkingen van mede-cliënten door en adviseert de apothekers en het bestuur over al die punten. De Thuisapotheek neemt alle adviezen zo veel mogelijk over. Tot slot wil de Cliëntenraad de leden van De Thuisapotheek vertegenwoordigen tegenover derden, zoals journalisten of brancheorganisaties.

De Thuisapotheek groeit hard en telt inmiddels 30.000 leden. Dit was voor het bestuur en de directie reden om hun een eigen stem te geven bij beslissingen die de apotheek neemt. Gerard Berwald, apotheker van De Thuisapotheek, zegt hierover: “De leden spreken allemaal uit eigen ervaring. Ze hebben alle vier om verschillende redenen dagelijks medicijnen nodig. Daarnaast beschikken zij ook over de kennis om goede adviezen aan het bestuur op te stellen. Het is een van de manieren om onze dienstverlening op een hoog peil te houden.”

Betere service

Als voorzitter van de raad is oud-ondernemer Edzard Meltzer benoemd. Meltzer was jaren terug een van de eerste leden van De Thuisapotheek. “Al vóór ik hartpatiënt werd, ergerde ik me aan de gang van zaken in onze plaatselijke apotheek. Waarom word je in alle winkels vlot geholpen en moet je bij een apotheek altijd wachten?” In die begintijd filosofeerde Meltzer veel met Berwald over hoe een betere medicijnservice eruit zou moeten zien. Dit jaar kwam Meltzer met het idee van een cliëntenraad. “Het was daarom logisch dat ik me daar beschikbaar voor zou stellen.”

Over De Thuisapotheek

De Thuisapotheek is gevestigd in Rotterdam en bezorgt medicijnen in heel Nederland bij inmiddels meer dan 30.000 cliënten. De Thuisapotheek vraagt (herhaal)recepten aan bij de huisarts of specialist, laat de medicijnen bezorgen op welk adres ook in Nederland, levert daar een actueel medicijnpaspoort bij en declareert de kosten bij de verzekeringsmaatschappij van de patiënt. De Thuisapotheek is HKZ-gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. Daarmee voldoet De Thuisapotheek aan de Nederlandse kwaliteitsnormen die in de branche gelden.


Deel: ' Grootste apotheek van Nederland stelt Cliëntenraad in '
Lees ook