Gemeente Deventer

De Grootste Boekenmarkt Van Europa in Gastvrije Hanzestad Deventer

Ruim zes kilometer boekenkramen staan zondag 5 augustus van 10 tot 18 uur tijdens de dertiende editie van de boekenmarkt aan de IJsselkade, Brink, Zandpoort, Melksterstraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle en Van Twickelostraat. De organisatie verwacht ongeveer 125.000 bezoekers.

Boekenmarktboekje

Het aanbod op de markt varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis, van kunst tot topografie. Om de bezoekers wegwijs te maken in de grote verscheidenheid is het handzame Deventer Boekenmarktboekje van de VVV Deventer en uitgeverij Terra uitgegeven. Het boekje bevat een overzicht van alle deelnemers met kraamnummers, een lijst van specialisaties, plattegronden en een aantal boeiende artikelen.

U kunt het boekje voor 3,50 gulden kopen bij de ANWB/VVV Deventer aan de Keizerstraat 22 en bij de informatiekramen op de boekenmarkt. Toezending per post is ook mogelijk: bel hiervoor met de ABWB/VVV Deventer, telefoon 0900-3535355 (75 cent per minuut).

Tijdens de boekenmarkt is er tevens een veelzijdig programma met muziek, straattheater en speciale exposities. U kunt de Grote of Lebuïnuskerk beklimmen en het Amsterdams Veilinghuis Van Gendt verzorgt gratis taxaties van waardevolle boeken, prenten en handschriften in de Openbare Bibliotheek aan de Brink 70. Bovendien is in de bibliotheek van 10 tot 17 uur een bewaarplaats voor boekentassen aanwezig (kosten twee gulden).

Het Tuinfeest

Voorafgaand aan de boekenmarkt heeft in de tuinen rondom Theater Bouwkunde zaterdag 4 augustus het poëziefestival ?Het Tuinfeest? plaats. Ruim dertig dichters, schrijvers en muzikanten brengen vanaf 16 uur tot laat in de avond hun favoriete gedichten ten gehore. Raymond van het Groenewoud verzorgt de afsluiting. De organisatie en kaartverkoop is in handen van Theater Bouwkunde, telefoon 614075.

Informatie

Het Hoofdkantoor van de Deventer Boekenmarkt is zondag 5 augustus gevestigd in de Feesterij (voorheen Oude Mariakerk), Nieuwe Markt 35. Daarnaast staan er diverse informatiekramen op de markt.

Publiek kan voor informatie of een compleet programma terecht bij de ANWB/VVV, Keizerstraat 22, telefoon 0900-3535355 (75 cent per minuut)

De organisatie van De Grootste Boekenmarkt Van Europa is in handen van het Evenementenbureau van de VVV Deventer en is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de gemeente Deventer en sponsorbijdragen van diverse bedrijven.

Deel: ' Grootste boekenmarkt Europa in gastvrije Deventer '
Lees ook