Gemeente Deventer

Verkeer en parkeren tijdens De Grootste Boekenmarkt van Europa

De VVV organiseert zondag 5 augustus in Deventer de dertiende editie van De Grootste Boekenmarkt van Europa. De boekenmarkt staat opgesteld langs de IJssel en in de historische Binnenstad. Op de boekenmarkt, waar veel boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland een plaats innemen in de totaal 850 marktkramen, wordt een diversiteit aan lectuur aangeboden. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie en van literatuur tot strips. Als aanvulling op het boekenaanbod is straattheater, muziek en exposities aan het evenement toegevoegd.

Het evenemententerrein is tijdens het opbouwen en afbreken van de marktkramen op zaterdag 4 augustus vanaf 17 uur tot en met zondag 5 augustus omstreeks 21 uur voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten. Uit een oogpunt van veiligheid markeren schragen en verkeersborden de afsluitingen.

Afsluitingen

De boekenmarkt is aan de Welle, Zandpoort, Brink, Polstraat, Melksterstraat, verlaagde Wellepad, Onder de Linden, Kapjeswelle, Vispoort, Van Twickelostraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt en Hofstraat. Als gevolg hiervan zijn deze wegen op zaterdag 4 augustus vanaf 17 uur tot zondag 5 augustus om 21 uur voor verkeer gesloten.

Bovendien zijn als gevolg van deze afsluiting de volgende wegen niet voor verkeer bereikbaar:

Boterstraat, Assenstraat, Vleeshouwerstraat, Menstraat, Rijkmanstraat, Achter de Muren Zandpoort, Bursestraat, Burseplein, Polstraat, Achter de Muren Duimpoort, Waterstraat, Kleine- en Grote Poot, Hofstraat, IJsselstraat, Achter de Muren Vispoort, Parkweg, Noordenbergstraat en Graaf van Burenstraat.

Parkeren

Op de parkeerlocaties Nieuwe Markt, Hofstraat en Grote Kerkhof geldt een parkeerverbod dat ingaat op zaterdag 4 augustus om 15 uur en eindigt op zondag 5 augustus omstreeks 21 uur.

Ook zijn op zaterdag 4 augustus vanaf 17 uur tot zondag 5 augustus om 21 uur de parkeerfaciliteiten Zandpoort, Vispoort, Brink (vanaf de Rijkmanstraat tot aan de Welle en vanaf de Kleine Overstraat tot aan de Polstraat), Melksterstraat, Polstraat, parkeerterrein Wilhelminabrug, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle en Van Twickelostraat buiten gebruik. Het parkeerverbod geldt ook voor vergunninghouders.

Vergunninghouders

Vergunninghouders die in het bezit zijn van een belanghebbendenparkeerkaart en binnen het afgesloten gebied wonen, kunnen in de aangrenzende sectoren parkeren.

De parkeerplaatsen Wilhelminabrug, Van Twickelostraat en de parkeergarage Noordenbergpoort zijn gereserveerd voor voertuigen van de standplaatshouders op de markt.

Invalidenparkeerplaatsen

Als alternatief voor het wegvallen van een aantal invalidenparkeerplaatsen op het evenemententerrein worden tijdelijk acht invalidenparkeerplaatsen ingesteld op de Pothoofd, ter hoogte van de Wilhelminabrug.

Transferium

Voor bezoekers komende vanaf de A1 is zondag 5 augustus van 9 tot 19 uur op het bedrijventerrein Bergweide een transferium ingericht. Daar kunnen bezoekers tegen betaling hun voertuig parkeren en vervolgens met een speciale busdienst naar de boekenmarkt en weer terug. Aan de Pikeursbaan, ter hoogte van de Keizerstraat, is eveneens een halteplaats ingesteld.

De parkeerfaciliteiten zijn bereikbaar vanaf de A1, bij de stoplichten ter hoogte van het Mobil tankstation direct rechts, achter de Poort van Deventer.

Voorts is in het centrum de parkeergarage aan Op de Keizer (achter de Hema) van 9 tot 18 uur geopend, en kunt u parkeren op het parkeerterrein Beestenmarkt en op het P&R-terrein aan de Handelskade. Vanaf het NS-station kunnen bezoekers met een paardentram naar de Brink.

Informatie

Voor meer informatie over bovenvermelde maatregelen kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer Stad en Landschap, telefoon 693970.

Deel: ' Grootste boekenmarkt van Europa in Deventer '
Lees ook