Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
5 juli 2001 Grootste buitenvolleybaltoernooi van Europa

Het internationaal Hajraa Buitenvolleybaltoernooi wordt 14 en 15 juli gehouden op het TU/e-terrein en op sportpark de Hondsheuvels, gelegen nabij de TU/e. Met vierduizend sporters verdeeld over 380 teams heeft Eindhoven hiermee het grootste buitenvolleybaltoernooi in Europa binnen de gemeentegrenzen. Ruim 80 procent van deelnemende ploegen heeft zich via internet aangemeld. De internationalisering neemt toe met als primeur een groep van twintig Taiwanese volleyballers. Deze Taiwanese delegatie is samengesteld uit de beste volleyballers onder de 18 jaar. Er komen in totaal zon zeventig buitenlandse teams naar Eindhoven met daarbij onder andere Marokkanen, Letten en Polen. Voor publiek is het toernooi gratis toegankelijk.

Ondanks een daling van het aantal volleyballers in ons land is de organisatie er toch in geslaagd om het toernooi vol te krijgen. Voor de volgende edities denkt studentenvolleybalvereniging Hajraa aan extra aandacht voor verdere internationalisering op hoog niveau. Het Hajraatoernooi is met zijn 4000 volleyballers het op een na grootste sportevenement qua deelnemers van Eindhoven. De grootste sporthappening is de Eindhoven Marathon.

Thema: Verkeer, Gas erop!
Het toernooi heeft dit jaar het thema "Verkeer, Gas erop!", meegekregen. Dit thema wordt op het evenement op diverse manieren zichtbaar gemaakt, o.a. met verkeersborden. Ook passen de bijzondere activiteiten en wekacties waar het Hajraa Buitentoernooi om bekend staat, in dit thema. Er lopen gesprekken met de politie en landmacht om dit thema nog extra accenten te geven. Deelnemers en bezoekers kunnen als bijzondere attractie - tegen betaling - met een gevoel van vier keer de zwaartekracht (4 G) zo'n veertig meter in de lucht worden geschoten. Deze activiteit is zaterdag 14 juli van 17.00 uur 22.00 uur op het Dommelveld.

Programma
Het toernooi wordt gespeeld op 80 velden die uitgezet zijn op het sportpark. De wedstrijden beginnen beide dagen 's morgens om negen uur en de finales staan op het programma voor zondagmiddag vanaf drie uur. Er wordt gespeeld op diverse niveaus: van recreanten tot en met eerste divisie, zowel in dames- en herenteams als in mix-ploegen. De vierduizend deelnemers zullen naar schatting zo'n elfduizend liter bier omzetten. Deze liters worden voornamelijk verorberd op de twee grote avondfeesten op de TU/e-campus. De organisatoren staan borg voor een prima mix van sport, ontspanning en muziek.

Voor meer informatie zie: www.hajraa.nl

Deel: ' Grootste buitenvolleybaltoernooi van Europa in Eindhoven '
Lees ook