Grootste energieleverancier wereldwijd kiest Air Trade Centre


Suez Energy Services kiest Air Trade Centre als Key Supplier

THOLEN, 20080415 -- Na een voorselectie van enige maanden tekende Air Trade Centre International NV op 9 april 2008 in Parijs de Europese HVAC Key Supplier-overeenkomst met Suez Energy Services. Air Trade Centre geeft op maat adviezen en is gespecialiseerd in levering van HVAC-apparatuur en -componenten voor luchtbehandeling (verwarming, ventilatie en airconditioning). Suez Energy Services is de grootste energieleverancier wereldwijd en is tevens de grootste HVAC-installateur in Europa. Onderdeel van Suez Energy Services zijn onder andere Axima, Axima Contracting, Axima Services, Axima Refrigeration, Elyo, GTI en INEO.

In het bijzonder op grond van organisatorische aspecten, kwaliteit van producten en medewerkers, logistieke en geografische voordelen en prijsargumenten koos Suez Energy Services voor de Air Trade Centre Groep als een van de drie productleveranciers voor producten voor luchtverdeling zoals roosters, brandkleppen en regelkleppen. De overeenkomst met Suez Energy Services geldt t/m het jaar 2010 en omvat vooralsnog de markten in Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Belgi, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Voor Oostenrijk werd een overeenkomst gemaakt met de firma Symo om te fungeren als lokale partner voor Suez Energy Services.

Snelle doorgroei Europa

Air Trade Centre International is gespecialiseerd in de levering van apparatuur en componenten voor luchtbehandeling (verwarming, ventilatie en airconditioning), de HVAC-branche. De kracht van Air Trade Centre International is de bijzondere combinatie van mensen, kennis, ervaring en technologien. Het van origine Nederlandse bedrijf werd in 1994 opgericht. Air Trade Centre maakte de laatste vier jaar een omzetgroei door van gemiddeld 25% per jaar. De omzet bedroeg 63 miljoen euro in het jaar 2007. Bij Air Trade Centre International werken internationaal in totaal 220 medewerkers. Air Trade Centre International lanceerde recent een compleet vernieuwde website (www.airtradecentre.com) in maar liefst 11 talen en een 8-talige e-shop.

De onderneming is op de lokale markten actief vanuit lokale vestigingen met lokale werknemers. In elk van de 12 landen waar Air Trade Centre nu is gevestigd, wordt een compleet assortiment van meer dan 10.000 artikelen in voorraad gehouden. Leveringen kunnen daarom in alle landen van vestiging binnen 24 uur geschieden. In vrijwel al die landen is de onderneming in zijn branche intussen een vooraanstaande speler en soms zelfs marktleider. Het gaat om Nederland, Belgi, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Polen, Hongarije, Roemeni, Bulgarije, Turkije en (buiten Europa) Saudi Arabi. Vestigingen in ng meer Europese landen is vaststaand bedrijfsbeleid.


Deel: ' Grootste energieleverancier wereldwijd kiest Air Trade Centre '
Lees ook