Grootste vintagebeurs Europa op 23 en 24 november


Expo 100 jaar Vredespaleis en uitreiking Dutch Collector Awards

UTRECHT, 20131030 -- Porseleinen poppen, stripboeken, designstoelen, retro-serviesgoed, zilveren bestek, oude auto’s, zakhorloges, antieke fototoestellen. Deze en talloze andere bijzondere voorwerpen zijn te zien en te koop op de VerzamelaarsJaarbeurs. De nieuwste editie van de grootste vintage beurs van Europa vindt plaats in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 november in Jaarbeurs Utrecht en besteedt speciale aandacht aan het 100-jarig jubileum van het Vredespaleis. Ook wordt tijdens de beurs de Dutch Collectors Award 2013 uitgereikt aan verzamelaars uit vier verschillende categorieën.

100 jaar Vredespaleis

De oorsprong van het Vredespaleis ligt in de eerste Haagsche Vredesconferentie van 1899. Tijdens deze conferentie werd het Permanente Hof van Arbitrage opgericht. In 1900 ontstond een discussie over de noodzaak voor passende huisvesting voor dit Hof. Zo ontstond het idee een 'Vredestempel' te bouwen. Na een omvangrijke donatie van de filantroop Andrew Carnegie werd het Vredespaleis uiteindelijk in 1913, na 6 jaar bouwen, geopend door Koningin Wilhelmina. De honderdste verjaardag van dit belangrijke internationale instituut is aanleiding voor een expositie met allerlei Vredespaleis-memorabilia. Op de VerzamelaarsJaarbeurs stelt verzamelaar Vincent Stittelaar allerlei voorwerpen uit zijn omvangrijke Vredespaleis-collectie tentoon, waaronder: borden, blikjes, penningen, sneeuwbollen, bekers, sigarendozen en lepeltjes. “Eén van de bijzondere stukken die tentoongesteld wordt is een door meubelmakers van meubelfabriek Pander ontworpen houten stoel met rood fluweel, afkomstig uit het oude academiegebouw. Daarnaast is een zeldzame glazen sneeuwbol, versierd met echte schelpen, ook zeker het bekijken waard", aldus de fervent verzamelaar.

Dutch Collector Award 2013

Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit vier verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald door de redactie van Verzamelen en de prijs wordt op zaterdag uitgereikt. Alle genomineerden kunt u vinden op www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

Unieke Design challenge o.l.v. Pet van de Luijtgaarden

Dit najaar organiseert kunstenaar-verzamelaar Pet van de Luijtgaarden een bijzondere designwedstrijd. Tien industrieel ontwerpers, studenten van de TU Eindhoven, TU Delft en Universiteit Twente gaan tijdens de beurs live aan de slag met het creëren van een praktisch design kunstwerk dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Denk hierbij aan een design huiskamer met een vintage LEGO-tapijt, een stoel van aanstekers of een lamp gemaakt van cd’s.

Signeersessie Star Wars helden

Jerome Blake en Alan Rusco (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) zijn aanwezig om te signeren voor alle SciFi fans. Ook acteur Edwin Alofs (bekend van diverse filmrollen) signeert beide dagen.

 VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2013
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht
  • Zaterdag 23 november (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 24 november (10.00 tot 17.00 uur)
  • Entreeprijs aan de kassa: € 13,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de site: € 11,50
  • Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.verzamelaarsjaarbeurs.nl en via de blog www.verzamelaarsjaarbeurs.nl/blog

www.verzamelaarsjaarbeurs.nl


Deel: ' Grootste vintagebeurs Europa op 23 en 24 november '
Lees ook