Gemeente Breda


IR. PASCAL GROSFELD ONTWERPT TWEE FIETS- EN WANDELBRUGGEN VOOR DE CLAUDIUS PRINSENLAAN

Ir. Pascal Grosfeld is door het college gekozen als architect voor het ontwerpen van twee fiets- en wandelbruggen aan weerszijden van de Claudius Prinsenlaan. In totaal hebben vier architecten een schetsontwerp ingediend. Het ontwerp van Grosfeld heeft de voorkeur omdat het uitstekend past in de omgeving en het ontwerp het best voldoet aan de gestelde kwaliteits- en technische eisen.

De voet- en fietsbruggen bestaan voornamelijk uit (gezandstraald) glas en lijken over de singel te zweven. Overdag valt het licht door het glas en 's avonds wordt de brug van binnenuit verlicht. Ook in de leuningen bevindt zich verlichting. In tegenstelling tot de bestaande brug waar ze naast komen te liggen, geven de twee bruggen duidelijk een entree aan naar de binnenstad.

De aanleg van de bruggen is gepland in 2000 en hangt samen met de bebouwing op het Chassé Park en de ondergrondse parkeergarage.

Het Hoogheemraadschap en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg zijn beide om advies gevraagd bij de beoordeling van de vier schetsontwerpen.

De twee fiets- en wandelbruggen vormen een onderdeel van het ontwerp van de reconstructie

Claudius Prinsenlaan. De plannen voor de Claudius Prinsenlaan maken deel uit van de herinrichting van de OostWestFlank Binnenstad Breda. Momenteel werkt de gemeente alle reacties op het voorlopig ontwerp van de OostWestFlank uit tot een definitief ontwerp. Over het gehele ontwerp van de Claudius Prinsenlaan worden betrokkenen geconsulteerd in het najaar van 1999. In de komende tijd werkt Pascal Grosfeld het schetsontwerp van de bruggen gedetailleerder uit.

Breda, 29 september 1999

Deel: ' Grosfeld ontwerpt fiets- en wandelbruggen voor Breda '
Lees ook