7 juni 1999

grote internationale belangstelling op nationale-nederlanden vliegerfeest

uit meer dan 16 landen zijn teams afgelopen weekeinde naar scheveningen gekomen om het publiek kennis te laten maken met de hedendaagse varikteit en nieuwste trends in de vliegersport. ondanks de voorspelde regen en onweer, scheen de zon toch veelvuldig en zijn ruim honderdduizend mensen komen kijken en ook vliegeren. op zondag 6 juni kregen de professionele vliegeraars voor hun bijzondere demonstraties of speciale vliegers prijzen uitgereikt door stichting promotie den haag en vlieger op in samenwerking met hoofdsponsor nationale-nederlanden in de persoon van directeur h. kadiks.

de eerste prijs is gegaan naar no limit, een duits vliegerteam, dat naar het thema van dit jaar indrukwekkende stripfiguren had meegenomen waaronder bert en ernie uit sesamstraat en de geest van alladin. de tweede prijs is uitgereikt aan marcus austin uit hawaii, alias flash, voor zijn bijzondere prestaties in het kite-surfing, die nieuwste trend in het vliegeren.
de derde prijs is in ontvangst genomen door dave brittan uit amerika die vele toeschouwers wist te boeien met zijn vliegerkunsten op de vierkante millimeter. met zijn vlieger wist hij voorwerpen op te pakken van het strand, hij jongleerde al vliegerend terwijl hij op een eenwieler over het strand reed, kortom een kleinkunstartiest op het gebied van vliegeren met een hoofdletter.

extra prijs
dit jaar is namens de hoofdsponsor nationale-nederlanden nog een extra prijs uitgereikt. de prijs is gegaan naar nop velthuizen van vlieger op als blijk van waardering voor de vele mooie en bijzondere vliegers die hij tot nu toe heeft ontworpen en gebouwd. zijn laatste creatie kreeg tijdens dit vliegerfeest zijn luchtdoop: de reuzenvlieger victor veelvoet gemaakt voor nationale-nederlanden naar het thema stripfiguren van dit jaar.

Deel: ' Grote belangstelling Nationale-Nederlanden vliegerfeest '
Lees ook