Provincie Overijssel

Grote belangstelling Overijsselse digiboerderij

Meer dan tweeduizend internetters hebben vandaag een kijkje genomen (35.000 hits) in de digiboerderij van de provincie Overijssel. Door de toeloop waren er soms problemen met het versturen van de beelden en het geluid.
Voor het eerst in de geschiedenis is een vergadering van het college van Gedeputeerde Staten openbaar. Vandaag en morgen staan chatsessies met de bestuurders, een debat tussen lijsttrekkers en discussies met kinderen en maatschappelijke organisaties op het programma. De provincie Overijssel probeert met de digiboerderij de aandacht te vestigen op de provinciale politiek. Op 11 maart vinden de verkiezingen plaats voor nieuwe provinciale bestuurders

Digi-dagboek

In de Digiboerderij verblijven vandaag en morgen ook vijf jongeren. Zij houden op deze plek een dagboek bij. Wat vinden zij van de Overijsselse politiek en de bestuurders? Lees op 4 maart de ervaringen van Jeske Wolsleger, Peter Mekers en Valentijn van Urk, en op 5 maart die van Ernest van der Wee en Evelien de Olde.

Speurtocht digitale schatkaart

Uit tientallen inzendingen voor de speurtocht naar de Overijsselse digiboerderij hebben inmiddels vier deelnemers het juiste antwoord naar de verkiezingssite www.overijsselkiest.nl gestuurd. Zij ontvingen afgelopen nacht een e-mail vanuit de digiboerderij met een digitale schatkaart die naar een geheime plek ergens in de provincie verwijst. De inzet is fors. De winnaar krijgt ? 2000,-- prijzengeld. Het geld kan besteed worden aan een goed doel naar keuze. Bovendien krijgt de winnaar voor zichzelf nog een een geheel verzorgd hotelarrangement. Bij het versturen van dit persbericht had nog geen van de vier Overijsselaars de prijs bij de locatie van de digiboerderij geclaimd. Dat betekent dus dat het iedereen in Overijssel nog vrij staat om ook een gooi te doen naar de speurtocht. Dus: wil je ? 2000,-- verdienen voor je scoutinggroep, vrijwilligersorganisatie of andersoortige non-profit? Doe mee met de digitale speurtocht naar de schat van de Digiboerderij! Kijk op www.overijsselkiest.nl .

Lijsttrekkersdebat in provinciehuis

Het provinciehuis aan de Luttenbergstraat te Zwolle vormt aanstaande zaterdag 8 maart 2003 het decor voor het afsluitende lijsttrekkersdebat in verband met de Statenverkiezingen van dinsdag 11 maart 2003. Onder leiding van Han Pape (hoofdredacteur van het Twents opinieweekblad de Roskam) en Gerrit van der Kooij (politiek redacteur van de TROS) gaan lijsttrekkers van de negen partijen die deelnemen aan de Statenverkiezingen met elkaar in debat over actuele provinciale thema's. Het debat begint om 14.00 uur. Het provinciehuis aan de Luttenbergstraat is in het kader van de 'Dag van Overijssel' overigens geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. In het provinciehuis presenteren de politieke partijen zich door middel van een grote politieke markt. Ook kunnen bezoekers in debat met de provinciale politici. De toegang is vanzelfsprekend gratis.

Meer informatie kunt u krijgen via het team Communicatie: Petra Timmer , tel. (038) 425 23 18.

Grote belangstelling Overijsselse digiboerderij

Provincie belegt informatieavond over 'de Knoop'

Extra 100.000 euro voor huisartsenzorg Deventer

Politici voeren sport-debat in Zwolle

GS besluiten over jacht en kievitseieren

Bewindslieden ondertekenen akkoord in Goor

SP scoort goed in de StemWijzer

Project Buurtschap IJsselzone Zwolle van stapel

Gedeputeerde Kamperman plant eerste boom Witharen

Forse subsidie voor leidraad externe veiligheid gemeenten

Grootscheepse Dag van Overijssel op 8 maart

Provincie schenkt jeugd boek en voorstelling

Luxe weekeind en 2000 euro in speurtocht digiboerderij

© 04-03-2003 Provincie Overijssel

Deel: ' Grote belangstelling Overijsselse digiboerderij '
Lees ook