Grote belangstelling technologiebedrijven voor Dutch Tech Tour

Meer dan 200 bedrijven aangemeld, selectieproces in volle gang

Amsterdam, 26 april 2002 Nederland kent na de Internet hype - nog steeds een groot aantal innovatieve en ambitieuze technologiebedrijven die op zoek zijn naar partners en investeerders om internationaal verder te groeien. Dit blijkt uit het grote aantal bedrijven dat zich aangemeld heeft om zich tijdens de Dutch Tech Tour (22-24 mei 2002) aan een groep internationale investeerders te presenteren. In iets minder dan drie weken hebben meer dan 200 bedrijven zich ingeschreven om in aanmerking te komen voor één van de 20 beschikbare plaatsen. De hoogte van dit aantal heeft ook de organisatie positief verrast. Roland Slot, Managing Director van Warp en President van de Dutch Tech Tour: We wisten wel dat er momenteel weer een hele hoop bruisende high tech-initiatieven in Nederland van de grond komen en dat is ook de reden dat de Tour nu Nederland aan doet. Toch is het aantal aanmeldingen bijna twee keer zo hoog als in eerdere edities zoals bijvoorbeeld in Schotland en Frankrijk.

Of de kwaliteit van de aanmeldingen net zoveel reden tot vreugde geeft als de kwantiteit moet in de komende weken blijken als het selectiecomité in een aantal rondes de twintig meest kansrijke en voor de buitenlandse bezoekers meest interessante bedrijven uit deze groep selecteert.

Het selectiecomité bestaat uit vertegenwoordigers uit de top van de Nederlandse ICT- en financiële sector, zoals Roland Slot van Warp, Jerome Mol van Tornado Insider, Ron Belt van ABN AMRO, Roel Pieper van Favonius Ventures, Wouter van Waardt van PricewaterhouseCoopers, Sven Smit van McKinsey & Company, Roel de Hoop van Prime, Vincent Everts van Interimic en Sven Lingjaerde, de President van ETT.

Openingsdiner
De Dutch Tech Tour duurt twee dagen. Op de vooravond ervan, de 22e mei, organiseert de ETT een exclusief openingsdiner voor alle deelnemers én de top van het Nederlandse ICT-bedrijfsleven. Deelname aan dit diner, dat plaatsvindt in de Amsterdamse Convention Factory, geschiedt uitsluitend op uitnodiging. Cor Stutterheim, topman van CMG en Arco van Nieuwland, medeoprichter van Exact Software zullen tijdens dit diner vertellen hoe het hen gelukt is om als Nederlands technologiebedrijf internationaal door te breken. Tijdens de twee dagen erna, 23 en 24 mei, presenteren de 20 geselecteerde bedrijven zich aan de internationale bezoekers, op een aantal exclusieve locaties in en om Amsterdam. Zo zal onder meer de EuroNext worden aangedaan, het Scheepsvaart Museum, het nieuwe hoofdkantoor van Philips, de historische haven van Enhuizen en de Floriade.

European TechTour

Deel: ' Grote belangstelling technologiebedrijven voor Dutch Tech Tour '
Lees ook