Bloemenveiling Holland


Grote belangstelling voor opleiding `Veiling en Groothandel'

Naaldwijk- Bloemenveiling Holland is eind september gestart met de opleiding `Veiling en Groothandel.' Maar liefst 29 belangstellenden hebben zich voor deze nieuwe opleiding aangemeld; zes vanuit de handel en 23 vanuit de veiling. Het Holland College, de Middelbare Tuinbouwschool in het Westland, verzorgt de 3-jarige MBO-opleiding.

De opleiding is bedoeld om medewerkers te boeien en te binden door het bieden van meer kennis, inzicht en vaardigheden over het werken bij veiling en handel. Medewerkers krijgen op deze manier ook meer doorgroeimogelijkheden.

Deelnemers aan de opleiding gaan één dag per week naar school. De rest van de week werken ze bij de veiling of bij de handel. Tijdens de opleiding, die praktisch is ingesteld, komen allerlei aspecten van het werken op een veiling aan de orde: logistiek, handel, groen, administratief. Naast de lessen gaan de deelnemers ook opdrachten maken over diverse afdelingen. Verder worden excursies naar teelt- en handelsbedrijven georganiseerd. Op deze manier leren ze alle aspecten van de veiling en de handel kennen. De eerste twee jaren van de opleiding zijn voor alle deelnemers hetzelfde. In het laatste jaar oriënteert men zich op diverse richtingen, zoals leidinggeven of een commerciële functie. De cursisten kunnen een officieel MBO-diploma halen.


---


Deel: ' Grote belangstelling voor opleiding `Veiling en Groothandel' '
Lees ook