Gemeente Sneek


Grote betonstort aquaduct Houkesloot

GROTE BETONSTORT AQUADUCT HOUKESLOOT

Donderdag en vrijdag wordt aan het in aanleg zijnde aquaduct in de Houkesloot een gigaklus geklaard. In de bouwput wordt op een diepte van twaalf tot vijftien meter 2400 kubieke meter beton gestort voor de hulpvloer. Dat is de grootste betonstort van het hele werk. De bouwput is op dit moment gevuld met water. Dit is nodig om tegendruk te bieden aan opwaartse krachten, vandaar dat het storten van het beton onder water plaats vindt.
Ballast Nedam, het aannemingsbedrijf dat de bouw van het gehele aquaduct voor zijn rekening neemt, brengt het beton aan. De vloer wordt verankerd aan palen die inmiddels in de grond zijn geboord.

De bouw van het aquaduct is onderdeel van de aanleg van Stadsrondweg-Oost. Het startschot voor dit project werd gegeven op 31 maart van dit jaar; de verwachting is dat de weg in het voorjaar van 2003 gereed is.
De aanleg van Stadsrondweg-Oost is op zichzelf al het grootste project aller tijden dat wordt uitgevoerd in de gemeente Sneek. In totaal kost het bijna 55 miljoen gulden. De gemeente neemt zelf 23 miljoen voor haar rekening, de overige kosten worden opgebracht door het rijk, de provincie en het Samenwerkingsverband Noord Nederland. Het aquaduct wordt voor 25 miljoen gulden aangelegd en is daarmee de grootste kostenpost.

Zoekwoorden:

Deel: ' Grote betonstort aquaduct Houkesloot in gemeente Sneek '
Lees ook