Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11/15/99

Grote drukte bij intocht Sint Nicolaas/
Utrecht, 15 november 1999.

Vol verwachting klopt ons hart!

Het was bijna 2 uur op zaterdagmiddag 13 november. Bij de sluizen aan de noordzijde van het Utrechtse centrum was het een drukte van belang. Het was droog weer en niet koud. Vol verwachting klopten alle kinderhartjes. Alle blikken waren gericht op de Weerdsingel. De pakjesboot van Sinterklaas was al in zicht. De spanning was bijna ten top gestegen.

Maar politiemensen en toezichthouders aan de kade hadden 'geen kind' aan het talrijk toegestroomde publiek. Ze hielden een oogje in het zeil en speelden het stuk prima mee. Zo droegen ze op hun manier bij aan de algemene feestvreugde. De dranghekken hielden de menigte op afstand.

Onze korpsbeheerder mevr.mr.A.H.Brouwer-Korf had een verrassing voor de goedheiligman. Hij was zijn mijter kwijtgeraakt. Een eerlijke vinder had die al bij de politie gebracht. Eindelijk meerde de stoomboot aan. De Sint zette voet aan wal. Hij werd welkom geheten door de burgemeester. Sint Nicolaas ruilde zijn werkmijter om voor het meer traditionele hoofddeksel.

Maar o wee wat bittere smart!

Toen wilde hij zijn trouwe schimmel Ameriko bestijgen. Maar o wee wat bittere smart ..... de tabbert bleef onverwacht steken achter het zadel. Van de weeromstuit kukelde de mijter pardoes van het grijze hoofd van de bejaarde bisschop. Het dreigende onheil werd van heel dichtbij gadegeslagen door 2 beredenen van de afdeling Levende Have.

Met vereende krachten werd Kapoentje stevig in het zadel gezet. In bedaarde stap gingen de dienders te paard de kindervriend voor bij zijn jaarlijkse rijtoer door de stad. De mijter prijkte weer waardig bovenop. De geschrokken Sint wuifde opgelucht naar de enthousiaste kinderen. Het was een schitterend gezicht. Het publiek had niets dan waardering.

Deel: ' Grote drukte bij intocht Sint Nicolaas in Utrecht '
Lees ook