Gemeente Leiden

Grootschalige inspectie op veiligheid

Speeltoestellen onder de loep

De gemeente controleert de veiligheid van speeltoestellen in de stad. In het onderzoek wordt ook gekeken of de toestellen van de gemeente voldoen aan de Europese normen volgens het Besluit Veiligheid van Attractie- en Speeltoestellen.

MILIEU EN BEHEER - De inspectie van speeltoestellen in de stad wordt uitgevoerd door medewerkers van het Keurmerkinstituut. Zij maken van elk speeltoestel een veiligheidsrapport. Hierbij worden er ook foto's gemaakt van de toestellen. De medewerkers van het Keurmerkinstituut zijn te herkennen aan een badge die ze dragen tijdens de inspectie. Indien mogelijk zullen de inspecteurs vergezeld worden van een medewerker van de sector Wijkbeheer. De speelplaatsen blijven tijdens de inspectie gewoon open voor de kinderen.
De inspectie begint in stadsdeel Noord en duurt daar tot eind oktober. Hierna zijn de andere stadsdelen aan de beurt. Afhankelijk van het weer zal het onderzoek in december zijn afgerond.

Wekelijkse controle
De speeltoestellen van de gemeente worden volgens een standaardprocedure wekelijks door medewerkers van de sector Wijkbeheer gecontroleerd op eventuele gebreken. Als het nodig is worden de toestellen direct gerepareerd of verwijderd. Het gaat hier overigens alleen om speeltoestellen van de gemeente Leiden en niet van andere organisaties, zoals woningbouwverenigingen of speeltuinverenigingen. Deze organisaties hebben eigen onderhoudscontracten waarmee het speeltuig up-to-date wordt gehouden.

Heeft u vragen?
Omwonenden die vragen hebben over speeltoestellen in hun wijk, kunnen contact opnemen met het Servicepunt Woonomgeving (071-5165501).

Deel: ' Grote inspectie op veiligheid speeltoestellen in Leiden '
Lees ook