Gemeente Almere

Persbericht 213.1

5 aug 1999

GROTE MARKT AUTOVRIJ

Vanaf 16 augustus is het verboden om op de Grote Markt te parkeren. Dit is, na de plaatsing van het verrijdbare podium, de volgende stap om van de Grote Markt een uitgaansplein te maken. Automobilisten die het verbod negeren, kunnen rekenen op een proces-verbaal van de politie.

Inmiddels worden de diverse werkzaamheden voor het autovrij maken al uitgevoerd. De haaientanden en de scharnieropstakels van de hekken worden verwijderd. Om het publiek te informeren over de maatregel worden op maandag 9 augustus aanstaande borden geplaatst bij de inrijroutes van de Grote Markt. Later worden borden neergezet met de tekst 'verboden in te rijden'. Wel zorgt de gemeente voor een goede bereikbaarheid van de banken op de Grote Markt zodat hun geldverkeer op een veilige manier kan plaatsvinden.

Op de Grote Markt blijven twee verkeersstromen gehandhaafd. De laad- en los gedoogzone, waar ondernemers tussen 7.00 uur en 12.00 uur kunnen laden en lossen, blijft bestaan. Daarnaast kunnen automobilisten nog steeds gebruik maken van de doorgaande route via de Koopmanstraat die het plein kruist.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Deel: ' Grote markt Almere autovrij '
Lees ook