Ingezonden persbericht


Persbericht

Dieren, Vrijdag 3 augustus 2001.

GROTE MEEDERHEID VERWACHT VEILING.

Een grote meerderheid van de bezoekers van Radiowereld.nl verwacht dat de uitkomst van het politieke debat omtrent de verdeling van de etherfrequenties voor radiogebruik een veiling zal zijn. Waar slechts 18 procent een vergelijkende toets verwacht, en 13 procent een andere methode, denkt 65 procent dat het kabinet uiteindelijk zal gaan veilen. Slechts vier procent Van de 425 mensen die meegedaan hebben aan de poll weet het niet.

Logischerwijs verwacht dan ook een grote meerderheid van de bezoekers dat het Kabinet de huidige strijd gaat winnen van de Kamer: maar liefst 59 procent. 33 procent verwacht dat het Kabinet niet wint (er komt dus een compromis of een andere methode), en slechts 8 procent kon op deze vraag geen antwoord geven.

De bezoekers zijn erg negatief over de verdeeldatum; slechts 8 procent acht 1 september 2001 haalbaar. 41 Procent verwacht een implementatie vanaf 1 januari 2002, en 31 procent is nog negatiever: het wordt nog veel later. De bezoekers vinden de datum van 1 september inmiddels dus al wat minder hard dan staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat.

Overigens verwacht twintig procent van de bezoekers dat diezelfde staatssecretaris haar koffers mag pakken als de Kamer het wint van het Kabinet. Vijf procent verwacht dat Van der Ploeg zijn spullen mag pakken, zes procent denkt (of hoopt) dat het hele Kabinet op mag stappen, maar de meerderheid (59 procent) verwacht dat helemaal niemand zal vertrekken.

De RadioWereld is een toonaangevende site in medialand, die tevens wordt gelezen door de marktpartijen en deskundigen op mediagebied. Er wordt iedere maand een peiling gehouden over uiteenlopende onderwerpen, waarvan de uitkomsten als representatief mogen worden beschouwd voor de radiomakers en luisteraars.

Alle informatie over het Zero Base onderzoek en het politieke debat omtrent de herverdeling van de etherfrequenties is te vinden op http://www.radiowereld.nl/zerobase. Deze actuele pagina wordt regelmatig geüpdate met het laatste nieuws en persberichten over de voorgenomen veiling. Daarnaast is er een uitgebreid overzicht te vinden van krantenartikelen die over dit onderwerp zijn gepubliceerd, en achtergrondinformatie over de herverdeling en de geschiedenis daarvan. De site zal in de toekomst nog worden uitgebreid, uiteraard eind augustus en als de verdeelmethode bekend is.

Niet voor publicatie:
Voor meer informatie over www.radiowereld.nl kunt u contact opnemen met Martin Slijper van RadioWereld, telefoon: 0313-413522. E-mail: webmaster@radiowereld.nl of info@radio.nl

http://www.radiowereld.nl
Meer info over de Veiling Frequenties: http://www.radiowereld.nl/zerobase

M.Slijper Kerkstraat 64 6953 BP Dieren Tel: 0313-413522 Fax: 0313-413447 E-mail: info@radio.nl Dit persbericht staat ook online in word formaat op http://www.radiowereld.nl/persberichtveiling.doc

Deel: ' Grote meerdeheid verwacht veiling etherfrquenties '
Lees ook