Gemeente Hattem

Persbericht
Hattem, 2 oktober 2014

Grote opkomst bij inloopavond wijk 'de Kampen'

Afgelopen dinsdagavond hebben veel bewoners van wijk 'de Kampen' gekeken naar en gereageerd op een eerste voorlopig ontwerp voor een aantal straten in de buurt. Met 'de Kampen' worden de Vlierkamp, Mulderskamp, Pannekoekenkamp, Boskamp, Maeskamp, Van Heeckerenskamp, Werfkamp en een deel van de Randweg bedoeld. De bewoners hadden zelf een eerste aanzet gemaakt voor de ontwerpen tijdens een ontwerpbijeenkomst eind augustus. Van deze eerste ontwerpen is nu één geheel gemaakt. Zo'n 100 bewoners hebben tijdens de bijeenkomst al gereageerd op het ontwerp. Bewoners kunnen nog tot maandag 13 oktober hun reactie op het voorlopige plan doorgeven.

De documenten met de voorlopige ontwerpen zijn te zien op de website van de gemeente Hattem: www.hattem.nl. Daar kunnen bewoners ook een reactieformulier downloaden waarmee ze kunnen laten weten wat ze vinden van het voorlopige ontwerp. Alle bewoners die reageren krijgen persoonlijk een bericht met een uitleg over welk gevolg er wordt gegeven aan hun reactie.

Wethouder Doret Tigchelaar was onder de indruk van de betrokkenheid van de inwoners en van de reeds aanwezige en voelbare sociale cohesie: "Er waren erg veel inwoners uit de buurt aanwezig. Het is fijn om te zien dat mensen zo betrokken zijn bij hun eigen buurt en met ons mee willen denken over de inrichting van hun straten. De sfeer was bovendien erg prettig: je kon merken dat mensen elkaar kennen en waar nodig een helpende hand bieden."

Vervanging van de riolering
De gemeente Hattem gaat de riolering van een aantal straten in deze buurt vervangen. Ook wordt de afvoer van schoon en vervuild water gescheiden. Om de riolering aan te kunnen passen moeten de straten worden opengebroken. Dit maakt het mogelijk om met relatief weinig extra middelen de inrichting van de straten aan te passen.

Deel: ' Grote opkomst bij inloopavond wijk 'de Kampen' '
Lees ook