Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-10-2001
Grote opkomst Landelijke Politiedag
Zondag 14 oktober 2001

De Landelijke Politiedag die afgelopen zaterdag in ruim twintig politieregios werd gehouden, trok veel publiek. De regiopolitie hield in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en het Korps Landelijke Politiediensten op diverse plekken open huis of had publieksmanifestaties opgezet. Een aantal daarvan, zoals in Maastricht, Weesp, Zwolle en Stadskanaal, kreeg een toeloop van 10.000 of meer bezoekers te verwerken.

Het was voor de derde keer dat de politie een Landelijke Politiedag organiseerde. Als doelgroep richtte de organisatie zich dit jaar met name op jongeren. Een grotendeels op deze doelgroep opgezette website leverde de afgelopen twee weken opvallend veel inhoudelijke reacties op. Nogal wat regios hadden hun programmas op de jongeren afgestemd. Zo kwamen in Stadskanaal zon duizend jongelui op een optreden van de Belgische formatie Milk Inc. af. Naast de politie presenteerden zich ook diverse externe organisaties.

Opvallend was bij een aantal regios de gemiddelde verblijfsduur van de bezoekers. Die lag op zon 2,5 uur. De mensen kwamen duidelijk niet alleen voor de toeters en bellen. Er werden ook veel gesprekken gevoerd, aldus coördinator Ger Blokzijl.

Het was dit jaar voor het eerst dat de Koninklijke Marechaussee deel uitmaakte van de landelijke organisatie. Door de extra beveiligingsmaatregelen in het land kon de Marechaussee in Brabant zelf niet aan de activiteiten deelnemen. De Kmar is zeer tevreden over de presentatie bij de overige regios. Uiteraard heeft de Marechaussee een andere politietaak dan de reguliere politie. Maar het is erg goed om gezamenlijk aan veiligheid te werken en dat ook aan de mensen te laten zien, reageert voorlichter Jan Koning van de Koninklijke Marechaussee.

Deel: ' Grote opkomst Landelijke Politiedag '
Lees ook