Gemeente Almelo

Grote opkomst ZomerWijkWeken

Ondanks de regen hebben de ZomerWijkWeken dit jaar een fantastische start gehad. In de eerste week is het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. 1078 deelnemers hebben meegedaan aan de verschillende programma-onderdelen. In 2001 waren er over dezelfde periode 514 deelnemers.

De sportuitdaging heeft met 281 deelnemers ruim 150 deelnemers meer gehad dan vorig jaar. Ook het aantal deelnemers aan het ZomerCafé is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Het aantal deelnemers groeide de afgelopen week van 12 op maandagavond naar 27 op vrijdagavond. Het verplaatsen van de CircusSchool naar de donderdagavond op het Marktplein bleek het grootste succes. Hier hebben inmiddels al meer dan 325 deelnemers meegedaan. Vorig jaar waren dat gemiddeld 41 per keer.

Dit jaar zijn er voor de eerste keer naast de professionele sportbegeleiders ook vrijwilligers ingezet bij de sport- en spelactiviteiten. Dit werkt erg goed. Alle activiteiten van de ZomerWijkWeken zijn gratis. Er kan zonder aanmelding worden deelgenomen. Ook bij slecht weer gaan de activiteiten gewoon door.

Deel: ' Grote opkomst ZomerWijkWeken Almelo '
Lees ook