Gemeente Zoetermeer

Grote schoonmaak riolering weer begonnen

De gemeente is sinds kort weer begonnen met de inspectie en het schoonmaken van het vuil- en schoonwaterriool. De totale werkzaamheden duren tot eind oktober.

Ongeveer een week voordat het riool in de straten van Zoetermeer wordt aangepakt ontvangen bewoners in de betreffende straat hierover een brief. Als zij dan nog vragen hebben kunnen zij contact opnemen met de gemeentelijke wijkpost in hun wijk, waar ook de planning van de werkzaamheden op tekening is aangegeven.

Voorzorgsmaatregelen
Het doorspuiten van het riool gebeurt onder zeer hoge druk. Om overlast als gevolg hiervan te voorkomen verzoekt de gemeente de bewoners om vooraf de toiletpot af te sluiten. Dit kan door een vuilniszak over de toiletpot met tape of touw te bevestigen, het deksel te sluiten en hier iets zwaars op te zetten. Mocht u in de schoonmaakperiode met vakantie zijn dan is het verstandig om uit voorzorg de toiletpot vooraf af te sluiten.

Inspectieputten in de straten
Om de inspectieputten in de straten goed te kunnen bereiken verzoekt de gemeente de bewoners deze putten gedurende de werkzaamheden vrij te houden.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wijkpost in uw wijk.
Voor eventuele klachten over de huisaansluiting van de riolering, buiten de eigendomsgrens, kunt u hier ook terecht tijdens werkdagen van 8.00 tot 15.30 uur, telefoon (079) 346 9635. Buiten deze uren alleen voor spoedgevallen: (079) 346 9803

Laatste wijziging: 17-03-2003

Deel: ' Grote schoonmaak riolering Zoetermeer weer begonnen '


Lees ook