Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

10 juni 2002

Order van 16 miljoen euro voor technologie in nieuw zakencentrum in Berlijn

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van projectontwikkelaar/bouwer Strabag AG en financier DIFA, Deutsche Immobielen Fonds AG, opdracht ontvangen voor de technische infrastructuur in het nieuw te bouwen zakencentrum 'Domaquarée' in Berlijn. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van circa 16 miljoen euro.

Direct naast de Berlijnse Dom wordt het nieuwe 64.000 m² grote zakencentrum 'Domaquarée' gerealiseerd. In dit centrum wordt een eerste klas Radisson Sass Hotel van 23.000 m² (429 kamers), twee kantoorgebouwen van 21.000 m², luxe appartementen, een parkeergarage voor 652 auto's en ruim 5.300 m² winkelruimte ondergebracht. In het complex wordt een 16 meter hoog atrium gerealiseerd in de vorm van een kunstmatig koraaleiland met een aquarium waarin 2.500 tropische vissen leven. Dit aquarium, met daarin ruim één miljoen liter zeewater, vormt een unicum in Europa.

In dit project is Imtech als Technical Contractor en System Integrator verantwoordelijk voor alle technische oplossingen, inclusief de delen die door derden worden uitgevoerd. Imtech realiseert zelf de complete technische infrastructuur, onder andere lucht- en klimaattechnologie, meet- en regeltechniek, energiebeheer, brandbeveiliging, sprinklertechnologie en waterbeheersingtechnologie. In het gebouw worden diverse innovatieve technische oplossingen aangebracht, waar onder geavanceerde waterbeheersingtechnologie voor het atrium, high tech koeling door gebruik te malen van rivierwater van de nabij gelegen rivier De Spree en moderne warmteterugwinning.

Het project wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland, regio Oost en zal in juni 2003 worden opgeleverd.

Deel: ' Grote technologie order voor Imtech in nieuw zakencentrum Berlijn '
Lees ook