ERNST AND YOUNG

Grote toename aantal vrouwelijke partners Ernst & Young

NIEUWE PARTNERS ERNST & YOUNG:

GROTE GROEI AANTAL VROUWELIJKE PARTNERS

In twee jaar tijd is het aantal vrouwelijke partners van Ernst & Young toegenomen van één tot elf. Per 1 januari 2000 treden vijf vrouwen toe tot een van de maatschappen van Ernst & Young, een jaar eerder waren dat er zes. Ondanks deze significante toename blijven de maatschappen van Ernst & Young in relatieve zin 'mannenbolwerken'.

In totaal telt Ernst & Young in Nederland ruim 320 partners, waarvan dus een sterk toenemend maar met elf vrouwen in absolute zin nog klein aantal vrouwelijke partners. Binnen Ernst & Young als geheel is de man-vrouw verhouding 62 ten opzichte van 38 procent.

Alhoewel Ernst & Young in de loop der jaren meerdere vrouwelijke partners kende, was vóór 1 januari 1999 Alieke Bonte van Ernst & Young Belastingadviseurs de enige nog werkzame vrouwelijke partner. In 1999 traden Henriëtte van Brenk, Hanny Kemna, Monique Otten, Caren van Egten, Marjo van Ekelenburg en Maureen Hughes toe tot een van de maatschappen van Ernst & Young.

Per 1 januari 2000 zijn Michèle Hagers, Bea Haring, Monique van Dijen, Mayke Breddels en Monique Vermeulen tot nieuwe partners benoemd. Ernst & Young Consulting is met vier vrouwelijke partners de maatschap met de meeste vrouwen. Breddels en Vermeulen waren de oprichters van het gelijknamige documentatie-adviesbureau dat in 1997 deel ging uitmaken van de Ernst & Young-organisatie. In totaal zijn dit jaar bij Ernst & Young in Nederland 18 nieuwe partners benoemd.

Volledig overzicht nieuwe partners per 1 januari 2000:

bij Ernst & Young Accountants

- mw drs M. Hagers RA

- J.J. Hendriks RA

- J.C.S.E. Hendrikx RA

- P.R. Janssens RA

- H. van Moorsel RA

- drs W. van Olst RA

- drs P.J.J. Vlak RA

bij Ernst & Young Belastingadviseurs

- mr C.P.J. Brocken

- mr J.L. Davidson

- mw mr E. Haring

- dr R.W.G. Rouwers

- mr H.E. van der Vliet

- mr P. van der Wal

bij Ernst & Young Consulting

- mw drs M.E.M. van Dijen

- drs A.C. de Jong

Voorts zullen als partner toetreden

- mw M. Breddels

- mw M.A.A.J.A. Vermeulen

In de loop van 1999 is reeds als nieuwe partner toegetreden
- J.C. van Praat RE RA (bij Ernst & Young EDP-Audit)

Einde bericht

Deel: ' Grote toename aantal vrouwelijke partners Ernst & Young '
Lees ook