Amsterdam RAI

GrowTech Eurasia 2003
19 feb 2003

GROWTECH EURASIA 2003: ONTMOETINGSPLAATS AZIATISCHE EN EUROPESE MARKT. 20 t/m 23 maart 2003 in het Antalya Expo Center in Antalya in Turkije.

De vooruitzichten voor GrowTech Eurasia 2003, de internationale vakbeurs voor tuinbouw, sierteelt en landbouw in Turkije, zijn gunstig. Ruim 120 bedrijven uit acht landen presenteren zich op meer dan 3.200 netto vierkante meter, dat is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Deze (toe)leveranciers van onder andere kassen, technische apparatuur, zaden, bestrijdingsmiddelen en aanverwante diensten uit Europa en de rest van de wereld tonen hun nieuwste producten en diensten aan de tuinders, (sier)telers, kwekers en handelaren uit Turkije en omringende landen. Daarmee vormt dit evenement zowel qua aanbod als ligging een ideale ontmoetingsplaats voor de Europese en Aziatische markt.

Er is een buitententoonstelling van landbouwmachines op 500 m2 in voorbereiding, een primeur op GrowTech. De omlijstende seminars over exportmogelijkheden naar Turkije en zaken doen op de Turkse markt completeren het aanbod. Het Turkse Ministry of Agriculture and Rural Affairs reikt tijdens de opening op donderdag 20 maart een prijs uit voor het meest innovatieve product op deze vakbeurs. De beurs, die wordt georganiseerd door Amsterdam RAI in samenwerking met haar Turkse dochter NTSR, vindt van 20 tot en met 23 maart in het Antalya Expo Center in Turkije plaats.

Internationaal deelnemersveld
Het deelnemersveld van GrowTech Eurasia is met 120 deelnemers uit acht landen internationaal. Naast Turkije geven zon 20 bedrijven uit Griekenland, Nederland, Italië, Spanje, Israël, Duitsland en de Verenigde Staten acte de présence, dat is een groei van 20% ten opzichte van vorig jaar. In het Holland Paviljoen participeren Holland Heater, Dalsem Tuinbouwbouwprojecten, Ludvig Svensson, Rockwool/Grodan, Rabobank en de Van der Knaap Groep. Verder worden er delegaties verwacht van de AVAG (Nederlandse vereniging van Kassenbouwers), van het Iraanse ministerie van Landbouw en de Spaanse Tecnova, de overkoepelende organisatie van toeleveranciers in de tuinbouwindustrie in Almeria.

Succesvolle formule
In 2002 passeerden maar liefst 10.543 bezoekers de entree. De formule van dit business-to-business evenement slaat aan. Turkije is in een hoog tempo bezig om zijn tuinbouw en sierteeltproductie verder te ontwikkelen. De ligging van Turkije is gunstig ten opzichte van de veelbelovende markten in Europa en Azië. Bovendien is het door de huidige economische situatie voor onder andere Turkse telers interessant om hun producten te exporteren. Nieuwe technologie en samenwerking met buitenlandse bedrijven is hiervoor nodig.

Uitreiking noviteitenprijs en seminars
Tijdens het openingsprogramma op donderdag 20 maart voert de Governor of Antalya het woord. Vervolgens wordt door het Turkse Ministry of Agriculture and Rural Affairs een prijs uitgereikt voor het meest innovatieve product dat op de beursvloer wordt getoond. Over de verschillende dagen verspreid vinden er diverse seminars plaats. Zo belicht de Scientific and Technical Research Council of Turkey de Vision 2023; Agriculture & Food Sector en de Turkey Vegetable Seed Industrial Association de Reorganisation of vegetable seed industry. De Antalya Agriculture Engineers Association gaat in op de Impacts of European Union Cap on Turkish Agriculture en de Hasad Agricultural Magazine bespreekt de Innovations in irrigation systems and fertilizing.

www.growtecheurasia.com
GrowTech Eurasia 2003 vindt van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart plaats en is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur in het Antalya Expo Center in Antalya, Turkije.
Op zondag sluit de beurs om 16.00 uur.
Actuele informatie is te vinden op www.growtecheurasia.com

www.rai.co.za/gardenex
Meer informatie over Gardenex & Growtech South Africa 2003, de achtste editie van het jaarlijkse evenement voor de toeleveranciers van de land- en tuinbouw en sierteelt dat van 10 tot en met 13 april in de Dome at Northgate in Johannesburg plaatsvindt, is te vinden op www.rai.co.za/gardenex

Amsterdam, 19 februari 2003

Deel: ' Growtech Eurasia 2003 ontmoetingsplaats aziatische en europese markt '
Lees ook