Grunberg, Abdolah, Couperus en Noordervliet in luciferdoosjes


ROTTERDAM, 20141203 -- Vanaf vandaag presenteert MatchBoox de 'Elisa Pesapane Collection' -een nieuwe collectors edition- die vier geillustreerde boekjes in het formaat van een luciferdoosje bevat.

[De Elisa Pesapane Collectie van Matchboox]

Kunstenares Elisa Pesapane kreeg van uitgeverij MatchBoox carte blanche om vier schrijvers uit te nodigen en het tekenwerk te verzorgen voor een nieuwe verzameldoos, gecentreerd rond een door haar gekozen thema. Zij koos een kort verhaal van Louis Couperus, daarnaast schreven Arnon Grunberg en Nelleke Noordervliet een tekst voor de gelegenheid, Kader Abdolah gaf haar vrije keuze uit zijn oeuvre. Zo vormde zich een kwartet van verhalen die zich allen in het buitenland afspelen. Tekst en beeld vormen samen een geheel en bevatten ook portetten van de schrijvers, die als verteller, toeschouwer en figurant meelopen in hun eigen verhaal.

Samen met Louis Couperus volgen we een groep mysterieuze Japanse dames die bij maanlicht jagen op vuurvliegjes, op de beroemde dijk van Ama-no-Hashidate. Kader Abdolah maakt de lezer deelgenoot van een Iraanse familiegeschiedenis; over vluchten, opnieuw beginnen en het doorgeven en voortleven van familietalent. Met Arnon Grunberg volgen we Tara, een politiek activiste; haar omzwervingen, haar liefdes, haar familie, haar huis in Gent, en haar kinderwens. Nelleke Noordervliet neemt ons mee in de sporen van geëmancipeerd schrijfster George Sand, hier zijn heden en verleden voelbaar aanwezig in de romantische Franse Limousinstreek. De verzameldoos met vier luciferboeken is voorzien van een certificaat van echtheid met handtekening van de auteurs.

Link naar 'Elisa Pesapane Collection'


Deel: ' Grunberg, Abdolah, Couperus en Noordervliet in luciferdoosjes '
Lees ook