De Bijlmer Galerie brengt vanaf zondag 10 januari straatkunst van Grupo cranc De opening is 10/1 om 16.00 uur. Tijdens de opening draaien de dj's Raymond en Hans technomuziek en als er goed ijs op de Grubbezee naast de galerie ligt, dan is het feest daar. Na afloop kan er gegeten worden, mits met bericht.

GRUPO CRANC is een kunstenaarsgroep van drie energieke, jone kunstenaars met hun roots in Twente. Ze volgden kunstopleidingen in Almelo, En- schede en Amsterdam, maar geen opleiding was inspirerend genoeg. Ze besloten hun eigen weg te gaan. De straat werd hun leraar. Ze hielden zich bezig met graffiti, maar de laatste tijd werken ze vooral op doek. Verf wordt daarbij gebruikt, maar ook beits, teer, hout en piepschuim. De schilderijen worden individueel gemaakt of in groepsverband. Hun werk reflecteert op een geheel eigen manier het gewone gebeuren van dieren, sport, het dagelijkse nieuws, het gedoe van mensen. De vormgeving is verwant aan bepaalde videokunst op MTV, maar verwijst ook naar Lucebert.

De drie kunstenaars zijn Wouter Alferink, Ilja van Dalen en Kenneth Letsoïn. De afgelopen jaren hebben ze door hard werken exposities gekregen in Almelo, Amsterdam, Deventer, Fecamp (Frankrijk) en Rio de Janeiro. Ze ontvingen velerlei opdrachten om allerlei objecten te beschilderen, van auto's tot muren en deuren, schilderden live op kunstbeurzen en geven sinds kort ook demonstraties op scholen.

De expositie in de Bijlmer Galerie loopt t/m 31 januari 99. De Bijlmer Galerie bevindt zich op de begane grond van Grubbehoeve, middelste blok, vlakbij het metrostation Ganzenhoef.

Openingstijden: dins-, woens- en donderdag van 14 tot 18.00 uur en in het weekend van 16 tot 19.00 uur. Verder op afspraak. Tel.: 690.62.29. / 699.42.03.

Deel: ' Grupo Cranc in Bijlmer Galerie '
Lees ook