GTI NV

GTI participeert in koelwaterproject voor Bayer en Lyondell

Bunnik, 21 augustus 2001

Op de Maasvlakte in Rotterdam bouwen Lyondell Chemical Nederland en Bayer een nieuwe fabriek voor de productie van propyleenoxide en styreen (PO_11). E.ON Energie levert het water en de stoom voor deze fabriek en bouwt hiertoe een koelwatercentrale en een warmtekrachtcentrale. E.ON heeft GTI de opdracht gegeven voor de leidingbouw en de mechanische werkzaamheden voor deze centrales.

GTI wordt voor drie verschillende activiteiten ingeschakeld: detail engineering, procurement en uitvoering. Procurement betreft de inkoop van alle bulkmaterialen. GTI neemt op deze wijze de verantwoordelijkheid voor de hoeveelheden die worden ingekocht. De engineering en uitvoering betreft het totale pakket aan mechanicalactiviteiten die bij de bouw van de koelwatercentrale en de warmtekrachtcentrale komen kijken.

Voor de aanvoer van koelwater naar de nieuwe fabriek van Lyondell en Bayer legt GTI een ondergronds leidingentracé aan. Het betreft hier leidingen met een diameter tot en met 1800 mm. Een dergelijk grote diameter brengt veel laswerk met zich mee en maakt de prefabricage complex. Bij uitstek dus een opdracht voor GTI die onlangs een nieuwe prefabricagehal opende met de meest geavanceerde apparatuur.

De opdracht van E.ON aan GTI bedraagt circa EUR 3,7 miljoen. Is in augustus gestart met haar werkzaamheden op de Maasvlakte en rondt deze af in het voorjaar van 2002.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en België. In 2000 behaalde GTI een omzet van EUR 903 miljoen en een nettoresultaat van EUR 25,4 miljoen. De onderneming heeft ruim 9.000 medewerkers in dienst. De sector GTI Industrie is een toonaangevende groep van bedrijven met een samenhangend en volledig pakket aan technische diensten voor de industrie.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: GTI nv
Gea Peek, Manager Marketingcommunicatie
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 00; mobiel: 06 51822574; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com

Deel: ' GTI participeert in koelwaterproject voor Bayer en Lyondell '
Lees ook