Ingezonden persbericht


"VENTELO" - GTS BUSINESS SERVICES WIJZIGT NAAM

Amsterdam, 4 oktober 2001 - "Ventelo" is de naam waaronder GTS Business Services haar strategie in de Europese telecommunicatiesector zal gaan uitdragen. Het bedrijf is een single service provider van spraak- en dataoplossingen voor meer dan 100.000 mkb- en grootzakelijke ondernemingen in tien landen in West-Europa. De jaaromzet over 2001 zal naar verwachting EUR 417 miljoen bedragen.

President en CEO Jean-Pierre Vandromme staat aan het hoofd van het Ventelo management team, dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de telecomsector, zowel binnen als buiten Europa.

"Het woord 'Vent' is afkomstig uit het Latijn en betekent in het Frans 'wind' ('vento' in het Italiaans). Het thema 'wind' is een treffende, krachtige omschrijving van onze bedrijfstak: altijd in beweging, turbulent, veranderlijk en onvoorspelbaar. Omdat we een 'telco' zijn, een telecommunicatiebedrijf, hebben we besloten beide woorden samen te voegen tot "Ventelo", zo legt Vandromme uit.

"Onze nieuwe naam is onderdeel van onze strategie. We zijn tot de conclusie gekomen dat een telecombedrijf niet moet proberen alles voor iedereen te willen zijn, maar dat het zich moet concentreren op haar kernactiviteiten. Wij voorspellen dat de verdere ontwikkeling van de telecommarkt zal leiden tot een nieuw type onderneming. Er zal een klein aantal bedrijven overblijven dat optreedt als gespecialiseerde netwerkleverancier. Deze zullen zich specifiek toeleggen op het bouwen van netwerken in en tussen steden. Andere bedrijven, zoals het onze, zullen zich meer richten op het leveren van diensten en nauw contact onderhouden met de klant. Ventelo heeft zich ten doel gesteld een toonaangevende service provider in Europa te worden."
"Vanuit onze optiek zullen service providers hun klanten gebundelde telecommunicatie diensten aanbieden, die hen in staat stellen gebruik te maken van één leverancier, één account manager, met slechts één enkele overzichtsrekening. Deze service providers zullen nauw samenwerken met hun doelmarkten, inventariseren wat de specifieke wensen en behoeften van hun klanten zijn, om vervolgens met de meest geschikte oplossingen te komen.

Zo heeft Ventelo onlangs een nieuwe dienst ontwikkeld; de 'Ventelo PulseTone'. Dit product speelt adequaat in op het feit dat KPN per 1 januari 2002 stopt met het genereren van kostenpulsen, waardoor bijvoorbeeld hotels en ziekenhuizen geen telefoontikken meer kunnen registreren. De hotelbranche heeft al aangegeven dat dit product een echte oplossing biedt voor de ongunstige situatie die door deze wijziging gaat ontstaan.

"Ventelo's business model is gebaseerd op de levering van een uitgebreid assortiment spraak-, data- en internetproducten. Het productaanbod van Ventelo is speciaal ontwikkeld voor onze doelmarkten, het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. Ons lokale management in ieder land levert ons gedetailleerde en accurate analyses van de eisen in desbetreffende sectoren.

Over Ventelo

Ventelo levert een compleet assortiment van spraak en data services aan het midden- en kleinbedrijf (MKB), grootzakelijke en pan-Europese organisaties. Het bedrijf opereert op basis van een infrastructuur met lokale verkoopkantoren in tien landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland en Zwitserland.

Momenteel bestaat het productportfolio uit: directe en indirecte spraakverbindingen, direct access internet, dial-up internet, ADSL, internationale en nationale (gratis) 0800-lijnen en audio conferencing services. Het hoofdkantoor van Ventelo bevindt zich in Londen.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

of

Ventelo
Radi Jaarsma
Tel: 020 571 17 11
E-mail: radi.jaarsma@ventelo.com

Deel: ' GTS Business services wijzigt naam in VENTELO '




Lees ook