PERSBERICHT - 04 SEPTEMBER 2001

Zaterdag 22 september in Goes

Guido van Woerkom opent Landelijke Fietsdag

lANDELIJKE FIETSDAG 22 SEPTEMBER

Op zaterdag 22 september verricht ANWB hoofddirecteur mr. Guido van Woerkom de opening van de 28e VVV/ANWB Landelijke Fietsdag. Het officiële startschot klinkt dit jaar om 9.00 uur op de Grote Markt in Goes. Na het startschot bruist het centrum van Goes van de (fiets-)activiteiten. Ook is de Markt het startpunt van drie fietsroutes.

Op 388 plaatsen in heel Nederland zullen naar verwachting zo'n 200.000 deelnemers op de pedalen stappen. Organisatoren van de Landelijke Fietsdag, ANWB en VVV, hebben ruim 235 fietsroutes samengesteld, met veel bezienswaardigheden onderweg. Het evenement is geen wedstrijd. Iedere route beslaat zo'n 35 kilometer. Daarom is er voldoende tijd en gelegenheid voor een - vaak gratis - bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf, museum, molen of andere bezienswaardigheid die in de route is opgenomen.

De Landelijke Fietsdag valt op 22 september aan het einde van de Week van het Platteland en aan het begin van de Week van het Landschap. Deze dag sluit goed aan bij het thema van de Week van het Platteland dat in het teken van Kennis staat. Doordat boeren en tuinders deze dag hun bedrijven openstellen kan de kennis van de recreant over de agrarische sector worden vergroot. Bezoekers kunnen zien en `proeven' hoe deze `Ondernemers van nature' werken; hoe ze omgaan met dieren, gewassen, natuur, milieu en landschap.

Bovendien valt de Landelijke Fietsdag samen met de Open Dag Duurzame Energie. Energiebedrijven, -onderzoekscentra en projectontwikkelaars vertellen en tonen de fietsers met welke innovatieve technieken ze duurzame energie opwekken en hoe men hier thuis mee aan de slag kan.

Routebeschrijvingen zijn vanaf 1 september verkrijgbaar bij de deelnemende ANWB-vestigingen en VVV-kantoren en op 22 september tussen 09.00 en 13.00 uur bij de startpunten. Deelnemers die voor 17.00 uur een afgestempelde routekaart inleveren krijgen hiervoor een medaille als aandenken. Een route kost f 5,-. Een deel van de opbrengst van de routeverkoop is bestemd voor de Nederlandse Hartstichting. De Landelijke Fietsdag wordt ondersteund door Sparta, Rabobank, Milner. Voor informatie over de startpunten kunnen geïnteresseerden terecht bij de plaatselijke VVV. Consumenten kunnen meer informatie verkrijgen via het informatienummer 070-3141460 en via www.landelijkefietsdag.nl

Deel: ' Guido van Woerkom opent Landelijke Fietsdag '
Lees ook