GUILBERT VERSTERKT ZIJN AANWEZIGHEID IN NEDERLAND

Senlis, 16 oktober 2001
Guilbert, Europees marktleider in de distributie van kantoorartikelen en meubilair kondigt de overname aan van de Nederlandse activiteiten van Corporate Express, een 100% dochteronderneming van Buhrmann. Guilbert wordt door deze overname de nummer 2 binnen de Nederlandse markt voor kantoorartikelen, met een marktaandeel dat stijgt van 3,5% tot bijna 10%. Guilbert is sinds de overname van Kantic (intussen Guilbert Nederland) in juli 1999 aanwezig op de Nederlandse markt.

Buhrmann werd na de overname van de kantoorartikelen tak van Samas door de Europese Commissie verplicht de Nederlandse Corporate Express activiteiten af te stoten. Guilbert heeft deze aktiviteitenactiviteiten overgenomen.

De activiteit van de overgenomen vennootschap bestaat uit de verkoop van kantoorartikelen (85% van de omzet) en kantoormeubilair (15% van de omzet). Het klantenbestand bestaat uit grote internationale of nationale klanten enerzijds, en klanten uit het midden- en kleinbedrijf anderzijds.

Het bedrijf heeft ruim 300 mensen in dienst en realiseert een omzet van ongeveer 80 miljoen euro. De activiteiten zullen worden geconsolideerd met die van Guilbert Nederland. Er worden synergievoordelen verwacht omdat beide bedrijven elkaar commercieel goed aanvullen, én omdat de logistieke organisaties in dezelfde stad, Zwolle, zijn gelegen.

Rekening houdend met de verwachte operationele synergievoordelen zal de acquisitie, na amortisatie van goodwill, naar verwachting vanaf 2002 positief bijdragen aan het resultaat.

De overname is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Europese en Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Jean-Charles Pauze, directievoorzitter van de Groep Guilbert, benadrukt: "Deze overname past perfect binnen onze ontwikkelingsstrategie. Guilbert streeft immers naar een leiderspositie in elke markt waarbinnen het bedrijf werkzaam is. Nederland neemt bovendien een belangrijke positie in voor grote, internationale klanten."

Over de groep Guilbert
Guilbert, Europees leider in de distributie van kantoorartikelen is een dochteronderneming van de groep Pinault-Printemps-Redoute, en realiseerde in 2000 een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Momenteel is de groep aanwezig in 8 landen, heeft ze meer dan 7000 mensen in dienst binnen de twee distributiekanalen, namelijk de postorderverkoop en de directe verkoop van kantoorartikelen. Guilbert Nederland realiseerde in 2000 een omzet van 35 miljoen euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mrs Anne Fege : +33-661308786

Deel: ' Guilbert versterkt zijn aanwezigheid in Nederland '
Lees ook