Gemeente Den Haag

2001-10-01: Gulden Klinkers voor 't Startpunt, Spaarwaterstraat en Kievhof

Woensdag 3 oktober, 10.30 uur, krijgt openbare basisschool t Startpunt een Gulden Klinker. Om 13.00 uur is het de beurt aan Haags Hopje Spaarwaterstraat. Beide instratingen worden verricht door PvdA-raadslid de heer J. Chandoe. Om 15.00 uur krijgt het speelterrein aan de Kievhof nog een Gulden Klinker. Hier is de instrating in handen van de heer ir. D. de Jong, gemeenteraadslid voor de Politieke Partij Scheveningen.

Acties

Openbare basisschool t Startpunt heeft de Gulden Klinker verdiend met een schoonmaakactie. Het schoolplein wordt geveegd en het zwerfvuil opgeruimd. In samenwerking met Wijkbeheer Schilderswijk is ook het tegenover de school gelegen plein aan de Frans Halsstraat in de actie meegenomen.

Ook het Haags Hopje Spaarwaterstraat krijgt een Gulden Klinker. Kinderen uit de omgeving houden het speelterrein in de Spaarwaterstraat schoon en in ruil hiervoor krijgen de kinderen punten. Wie voldoende punten heeft krijgt een leuk cadeau. Ook worden de adoptiebakken geleegd. Haags Hopje is een speelgoed uitleenproject voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Bewonersgroep Speelterrein Kievhof krijgt een Gulden Klinker ingestraat omdat bewoners uit de Berlijnstraat het speelterrein regelmatig schoonmaken. Ook let de bewonersgroep op de staat van onderhoud van het speelterrein. Indien nodig wordt contact opgenomen met het stadsdeel Escamp. Tijdens de jaarwisseling is bovendien een feest georganiseerd waarbij de vuurwerkresten gezamenlijk zijn opgeruimd. Met het Gulden Klinkerproject willen de bewoners de vorig jaar opgeleverde buurt netjes houden en elkaar beter leren kennen.


1 oktober 2001


last update: 1 oktober 2001 ;pag.: 8671; auteur: 77

Zoekwoorden:

Deel: ' Gulden Klinkers voor Haagse basisscholen '
Lees ook