Ingezonden persbericht


Basketbalklassen Thorbecke Lyceum worden AA-Drink Academy

Gunco contracteert Austin Malang

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft Austin Malang aan de selectie voor het seizoen 2001-2002 toegevoegd. De 19-jarige Soedanees wordt in de groep van coach Ronald Wolfs de tweede center achter de van Saint Lucia afkomstige Ewan Auguste.

De 2.02 meter lange Malang is drie jaar in Nederland. Vorig seizoen debuteerde hij in Voorburg bij C3 Cobra's in de vaderlandse eredivisie. Maar in het eerste duel raakte de center geblesseerd en kwam niet meer in actie. Met de Soedanees is de selectie in de Maasstad, vier dagen voor de start van de competitie, tegen het Haagse NTNT/Haaglanden, nagenoeg compleet. Alleen met de reeds weken meetrainende Virgil Ormskerk is nog geen definitieve overeenstemming bereikt.

Tijdens de presentatie van de selectie in het Smart Center Rotterdam in Capelle aan den IJssel ondertekende het bestuur een contract met onder meer kledingsponsor PSA, schoenenleverancier Foot Locker, PC Clean, Podiamed, Fi/Con en United Soft Drinks. Het laatste bedrijf geeft de komende de drie seizoenen de naam van AA-Drink aan de vier basketbalklassen aan het Thorbecke Lyceum in Rotterdam. De jeugdopleiding naar Amerikaans model, waardoor talenten van twaalf tot negentien jaar sport en studie dagelijks optimaal kunnen combineren, heet daardoor tot medio 2004 AA-Drink Academy.

Deel: ' Gunco contracteert Austin Malang '
Lees ook