Guo Shu Cup: Groot jaarlijks Kung Fu-evenement in Amsterdam


AMSTERDAM, 20110518 -- Op zondag 22 mei wordt van 10.00 tot 16.00 uur in Sportcentrum De Pijp de jaarlijkse Guo Shu Cup gehouden, een belangrijke teamcompetitie voor de traditionele Kung Fu. Een bijzonder evenement voor het publiek, want hier krijgt het echt een beeld van wat de traditionele Kung Fu te bieden heeft.

“Dit jaar zullen filmster Chen Kuan Tai, meester Gordon Liu en grootmeester en Kung Fu legende Zhang Shao Fu aanwezig zijn. Het zijn beroemdheden in China en we zijn daarom vereerd dat ze er bij zijn”, zegt sifu H. Eleonora, oprichter van de Liu He Men Kung Fu School in Amsterdam en organisator van de Guo Shu Cup.

Omdat de laatste jaren de oude stijlen minder in de aandacht staan trekt de Guo Shu Cup vele leraren en teams van traditionele scholen, ook uit Duitsland en België. Sifu Eleonora: “Het gaat ons om het behoud en de bloei van de traditionele Kung Fu. De teams strijden daarom in een vriendschappelijke sfeer om de eer en de Cup.”

De dag begint met de traditionele leeuwendans, om zegen te brengen en boze geesten te verjagen. De teamcompetitie daarna omvat verschillende disciplines: hand- en wapenvormen. Verder zijn er mooie ingestudeerde gevechten en demonstraties van verschillende Kung Fu meesters en leraren. Zij doen dat ter inspiratie van het publiek en van hun eigen leerlingen. De toegang is gratis; kijk voor meer informatie op https://www.liuhemen.nl/guo-shu-cup/

Tijd: 11.00 – 16.00 uur (10.00 uur zaal open)
Plaats: Sportcentrum De Pijp in Amsterdam
Toegang: gratis

Liu He Men Ku Fu School


Deel: ' Guo Shu Cup Groot jaarlijks Kung Fu-evenement in Amsterdam '
Lees ook