Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

GvIB thema-middag: E-Security in de praktijk
met bedrijfsbezoek bij Nationale Nederlanden te Rotterdam

Datum: Dinsdag 4 september 2001.
Tijd: Aanvang 16.15 uur tot uiterlijk 20.00 uur. (Aankomst vanaf 16:00 uur) Plaats: Nationale Nederlanden Rotterdam
Adres: Weena 505, Rotterdam (naast het Centraal Station).

Het Genootschap van Informatie Beveiligers (GvIB) organiseert op dinsdag 4 september een bijeenkomst met als thema: E-security in de praktijk. Het onderwerp zal vanuit verschillende invalshoeken worden belicht en wil antwoord geven op hoe vertrouwen wordt gecreëerd in de e-business. Verder wordt een bedrijfsbezoek gebracht aan Nationale Nederlanden te Rotterdam, in het hoogste gebouw van Nederland (150 meter). Na afloop van de lezingen kan op de 37ste van het uitzicht over de stad en de haven van Rotterdam worden genoten.

Nick Mansfield (Technical security architecture for the Shell Group) will give the first presentation of this afternoon (in English) and will step through the processes and mechanisms being applied to build an E-Architecture that will create trust in E-Business. "A major feature in the global information infrastructure is the inherent transition from paper based transactions to legally binding electronic ones on open public networks. This cannot take place without business confidence in the E-Business processes and the supporting infrastructures". Nick will, amongst other useful hints, address the three basic elements:

1. all parties, including strangers, communicating over open, insecure public networks must be assured of each other's identities;
2. all parties must be assured their business partners cannot retract or deny what they communicate;

3. all parties must be assured that their business communications cannot be altered or read by intruders.

Jan Schijf is werkzaam bij de Taskforce PKI-overheid en zal ingaan op de inzet van PKI ten behoeve van elektronische dienstverlening door de overheid aan bedrijven en burgers. Waar het gaat om de relatie tussen overheid en burgers, kan een moderne overheid niet ambitieus genoeg zijn. Met de opkomst van faciliteiten als Internet en e-mail ziet de overheid kansen om belangrijke verbeteringen aan te brengen in haar dienstverlening, zowel intern als extern. Zo is onder andere het 'Actieprogramma Elektronische Overheid'opgezet met als doelstellingen een betere publieke dienstverlening door de rijksoverheid als ook een verbeterde interne bedrijfsvoering bij de rijksoverheid. Met het oog op de beveiliging van de elektronische communicatie stelde de ministerraad in december 1999 de taskforce PKI overheid in. De taskforce is belast met het invoeren van een infrastructuur die betrouwbare en vertrouwelijke elektronische communicatie mogelijk maakt.

Wilt u deze interessante thema bijeenkomst bijwonen, schrijft u zich dan zo spoedig mogelijk in. Door de unieke locatie is het maximum aantal bezoekers gesteld op 70, dit in verband met het bezoek van de 37e etage. Deelname is afhankelijk van datum van binnenkomst van de aanmelding.

Eventuele actuele informatie rond deze avond en andere activiteiten treft u aan op de website van GvIB: www.GvIB.nl.
Voor aanmelding kunt u gebruik maken van het elektronische formulier op onze website www.gvib.nl of door de bovenstaande gegevens aan ons te sturen per E-mail, administratie@gvib.nl .
Bevestigingen worden alleen verstuurd per E-mail. Wanneer uw E-mail adres bij ons bekend is sturen wij de bevestiging van uw inschrijving enige dagen voor de thema middag/avond. Tevens zal dan een route beschrijving worden verstrekt.

Zoekwoorden:

Deel: ' GvIB themamiddag e-security in de praktijk '
Lees ook