Gyrodata introduceert nieuw ‘Gyro-while-drilling’-instrument met grote hellingshoek

HOUSTON--(BUSINESS WIRE)-- 20110322 --

Gyrodata kondigt met trots de commerciële beschikbaarheid van haar nieuwe Gyro-Guide GWD70™-systeem aan. Het systeem is de nieuwste toevoeging van de onderneming aan haar hooggewaardeerde outillageserie Gyro-Guide Gyro-While-Drilling. Het GWD70™-systeem, gelanceerd tijdens de 2011 SPE/IADC Drilling Conference and Exhibition, die dit jaar in de eerste week van maart werd gehouden in Amsterdam, betekent een grote stap voorwaarts in de nauwkeurige, betrouwbare plaatsing van boorputten en veiligheid tijdens de boring.

Het systeem, dat op de boorgatmond of sonde gebaseerd is, maakt tijdens de boring realtime-metingen mogelijk tot een hellingshoek van 70 graden vanuit een verticale positie. Het GWD70™-systeem omvat de nieuwe MXY-gyroscoopmeter, die ontworpen en ontwikkeld is in de sensorfaciliteit van Gyrodata in Californië, VS. De MXY is de eerste gyroscoop die specifiek ontworpen en geoptimaliseerd is om tegemoet te komen aan de grootste uitdagingen op het olieveld. Dankzij deze nieuwe gyroscoop kan het GWD70™-systeem voor duurzame, betrouwbare en nauwkeurige metingen zorgen, terwijl het in de ‘bottom hole assembly’ (BHA) is opgenomen, evenals vele RSS-toepassingen.

Wanneer de gyroscopische sensor van het GWD70™ -systeem wordt gecombineerd met de nieuwe ingebouwde, gegevensverwerkende CAP™-programmatuur en een magnetische sensor, is de klant verzekerd van betrouwbare plaatsing van het boorgat met een tweede controle die dataredundantie biedt, waardoor grove fouten worden opgespoord. Bovendien kan het systeem via een nieuwe communicatieverbinding worden geïnstrueerd om een geheugengebaseerd ‘multi-shot’ uit te voeren terwijl het uit het gat naar het oppervlak wordt getrokken. Daardoor kunnen de prestaties van zowel de MWD (measurement while drilling) als de GWD (gyro while drilling) worden gecontroleerd en kan de locatie van het boorgat worden bevestigd voordat het omhulsel wordt geplaatst.

“De prestaties die tijdens veldproeven zijn gemeten, hebben herhaaldelijk bewezen dat het GWD70™-systeem onze meest optimistische verwachtingen ver overtreft. Als ze deze nieuwe technologie gebruiken zijn exploitanten er zeker van dat ze de meest nauwkeurige onderzoeksresultaten ontvangen die in realtime beschikbaar zijn,” aldus Keith Beattie, Gyrodata's internationale productaanbieder, Gyro-Guide GWD. “Het nieuwe GWD70™-systeem is een levensvatbare oplossing voor een snellere, veiligere en nauwkeurigere plaatsing van het boorgat in realtime, met het voordeel dat grove fouten worden opgespoord als het systeem wordt gebruikt in combinatie met magnetische MWD-sensoren.”

Veldproeven die in Noord-Amerika en op de Noordzee zijn uitgevoerd, hebben aangetoond dat het instrument meer dan klaar is voor industrieel gebruik. Tijdens deze veldproeven presteerde het GWD70™-systeem bijzonder goed onder de meest barre omstandigheden en leverde de klant de benodigde nauwkeurige gyroscopische positioneringsinformatie.

Over Gyrodata

Gyrodata heeft hoofdkantoren in Houston, Texas en beschikt over engineering- en productie-installaties in Houston en Westlake, Californië in de Verenigde Staten, evenals in Aberdeen, Barrow-in-Furness en Cambridge in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming ontwikkelt en implementeert eersteklas metings- en begeleidingssystemen voor boringen en roterende, bestuurbare boorinstrumenten, en concentreert zich daarbij met name op het verzorgen van veilige booroperaties en een toename op het gebied van olie- en gaswinning dankzij een zeer nauwkeurige plaatsing van het boorgat.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Gyrodata
Michiel Oosterling, +1-713-461-3146
Coördinator Marketingcommunicatie
michielo@gyrodata.com

https://www.gyrodata.com/

Deel: ' Gyrodata introduceert Gyro-while-drilling met grote hellingshoek '
Lees ook