Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 17 april 2002

Paardenshows, een hippische markt en vele andere paardenactiviteiten Bereden Politie uit Barcelona belooft indrukwekkende paardenshow

Op 8 en 9 juni aanstaande staat het klassieke Lange Voorhout in Den Haag volledig in het teken van de 27e editie van de Haagsche Paardendagen. Zoals elk jaar biedt het door de Stichting Promotie Den Haag georganiseerde evenement de massaal aanwezige bezoekers (vorig jaar meer dan 80.000!) en media (zowel regionaal als nationaal, zowel radio/TV als de krant) veel spectaculaire en indrukwekkende paardenshows, waaronder dit jaar de Bereden Politie uit Barcelona, de Koninklijke Stallen en Renbaan Duindigt. De officiële opening van het evenement vindt op 8 juni plaats en wordt verricht door de Spaanse Ambassadeur, de heer C. de Benavides.

Na onder meer de Royal Canadian Mounted Police uit Canada (1988), Lipica uit Slovenië (1991), de Cadre Noir uit Frankrijk (1993), de Household Cavalary uit Groot-Brittannië (1994), de Koninklijke Garde uit Zweden (1999) en de Koninklijke Andalusische Rijschool uit Spanje (2000) komt nu La Sección Montada de la Guardia Urbana uit Barcelona, Spanje, naar de Haagsche Paardendagen. Het gezelschap komt met een grote groep van zo'n 20 man en zal in de piste een bijzondere quadrille uitvoeren. Het verdere programma bestaat onder meer uit een grote jachtmeute, een dressuurnummer uitgevoerd door acht Nederlanders dressuurtoppers (waaronder Christa Laarakkers), een clinic waarin getalenteerde springruiters uitleg geven over de kunst van het springen met het paard, een spectaculaire vierspanshow, IJslanders (met een wel héél bijzondere draf...) en de Franse Mateo Nassif (die een zeer humoristische springshow gaat neerzetten). Ook zal er een Romeinse strijdwagen in de piste van de Paardendagen verschijnen en is er uitsluitend op de zaterdagmiddag een unieke show met de bijzondere rijtuigen uit de Koninklijke Stallen van Den Haag, die slechts incidenteel getoond worden aan het publiek.

Bijzondere activiteiten
Het gehele weekend zijn er op het Lange Voorhout en in de omgeving vele speciale activiteiten rondom de Haagsche Paardendagen. Zo is er een grote hippische markt, vol met artikelen en informatie betreffende het paard en alles daaromheen. Er rijdt er een antieke paardentram vanaf het Lange Voorhout door de binnenstad van Den Haag. De kleineren onder ons kunnen een ponyritje maken en er zijn diverse speciale gelegenheden waar een hapje en/of een drankje genuttigd kan worden. Ook de op het Lange Voorhout uitlopende Denneweg organiseert allerlei activiteiten, die in het teken van de Spaanse afvaardiging staan. De roemruchte straat, vol met kunst- & antiekzaken, galeries en goede restaurantjes, zal vol staan met allerlei standjes met typische producten uit de antiekstraat en/of gerelateerd aan de Paardendagen. Verder kan er in de antiekstraat natuurlijk genoten worden van allerlei Spaanse culinaire specialiteiten en Spaanse drankjes.

Deel: ' 'Haagsche Paardendagen 2002' '
Lees ook