Persbericht

Datum 20 maart 2000Haagse Hogeschool geeft leerlingen voorsprong met ArchiCAD.

Na een grondige analyse heeft de Haagse Hogeschool er deze maand voor gekozen ArchiCAD in haar lesprogramma op te nemen. De eerste netwerklicentie voor een volledig leslokaal (met losse TeamWork sleutels voor uitwerking thuis), zal op donderdag 23 maart overhandigd worden door Kubus informatiesystemen uit Eindhoven, leverancier en ontwikkelaar van de Nederlandse versie.

ArchiCAD is meer dan een CAD-programma, het is een "gebouwsimulator" met een volledige koppeling tussen 2D, 3D, doorsnedes, renderingen en rekenstaten vanuit het virtueel gebouwmodel. ArchiCAD startte in 1984 als eerste met het gebruik van de object technologie in bouwkundige CAD programmatuur en is nu wereldmarktleider in bouwkundige software! Graphisoft ontving vorige maand in Davos de techological pioneer award van het World Economic Forum. Afgelopen jaar won zij de CAD Cup 1999 voor het beste 3D programma ter wereld op de jaarlijkse 3D CAD Shootout for Architectural CADD Systems.

De ontwikkelingen in de bouwindustrie gaan razendsnel. Om de leerlingen bouwkunde

een voorsprong te geven op hun toekomstige mogelijkheden op de arbeidsmarkt wil de Haagse Hogeschool niet alleen les geven in de traditionele bouwkundige CAD programmas maar ook een open oog houden voor nieuwe ontwikkelingen.

Naast de Haagse Hogeschool hhebben op dit moment over de hele wereld al meer dan 1000 Hogescholen en Universiteiten ArchiCAD opgenomen in hun lesprogramma waaronder de TU in Eindhoven, Yale University, Bauhaus University Weimar, Technical University of Helsinki, Ecole dArchitecture de Paris la Seine, Tsinghua University Peking en Waseda University in Tokio.

ArchiCAD is ontwikkeld door Graphisoft, een van de grootste ontwikkelaars van CAD-software-oplossingen voor architectuur en bouwbedrijven. Graphisofts belangrijkste product ArchiCAD wordt gebruikt door meer dan 80.000 architecten over de hele wereld en verkocht in 25 talen en 80 landen. Dit aantal groeit gestaag met ca. 1000 gebruikers per maand! Meer informatie over Graphisoft en ArchiCAD is te vinden op www.graphisoft.com en www.kubusinfo.nlLogos/beelden etc. op aanvraag of downloadable van www.kubusinfo.nl

Indien u bij de presentatie van ArchiCAD en de overhandiging van het programma aan de Haagse Hogeschool wilt zijn op woensdag 22 maart om 10.00 kunt u bij Kubus informatiesystemen doorgeven met hoeveel personen u aanwezig wilt zijn.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met

Kubus informatiesystemen

Jolanda Janssen

Tel. 040-2131950

Fax: 040-2138560

Privé 073-5185575

E-mail: jjanssen@kubusinfo.nl

Deel: ' Haagse Hogeschool geeft leerlingen voorsprong met ArchiCAD '
Lees ook