Rechtbank 's-Gravenhave

Haagse rechtbank gelooft ook in zwarte magie.

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 13-07-2001

De Haagse rechtbank gelooft nu ook dat een 18-jarige Indiase man met behulp van zwarte magie een Surinaamse tiener uit Den Haag heeft weten te verleiden en misbruiken. De verdachte kreeg gisteren een celstraf van negen maanden opgelegd.
Volgens het slachtoffer zou de verdachte, die zij in Den Haag op straat tegenkwam, een magisch blauw steentje in haar tasje hebben gegooid. Zij werd heel loom en vervolgens herinnerde zij alleen nog dat zij halfnaakt wakker werd op een matras in de woning van de verdachte.
Het openbaar ministerie noemde de verklaring van het slachtoffer tijdens de zitting twee weken geleden "geloofwaardig" en eiste een celstraf van twaalf maanden tegen de man. De officier van justitie wees erop dat de verdachte tijdens het politieverhoor zelf gezegd had over "bijzondere gaven" te beschikken. De verdachte herriep tijdens de zitting die verklaring. De Haagse rechtbank vindt nu echter toch wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte de tiener in een situatie van "lichamelijke onmacht" heeft gebracht. r. K. Singh, advocaat van de man, reageerde vol ongeloof op de uitspraak. Volgens hem is niet aangetoond dat de tiener is 'betoverd'. Laat staan dat duidelijk is geworden hoe dat is gebeurd. De raadsman tekent hoger beroep aan.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AB2600

Deel: ' Haagse rechtbank gelooft ook in zwarte magie '
Lees ook