Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW: De Haagse Vrijheidsweken

Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. Die vrijheid is kostbaar en niet vanzelfsprekend en moet continu onderhouden en besproken worden. Om dit te realiseren slaan het Bevrijdingsfestival Den Haag, ProDemos, Centrale Bibliotheek en Humanity House de handen ineen en lanceren in de aanloop naar het Bevrijdingsfestival de Haagse Vrijheidsweken. De meeste activiteiten vinden plaats binnen de muren van de genoemde instellingen.

De Haagse Vrijheidsweken is een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Van vrijdag 12 april tot en met zondag 5 mei staan ruim dertig activiteiten op het programma. Van debatten, wandelingen en tentoonstellingen tot films, lezingen en concerten. Op 5 mei worden de Haagse Vrijheidsweken groots afgesloten met Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld.

Startfeest
Op zondag 14 april is vanaf 12.30 uur voor alle Hagenaars de officiële, gratis en feestelijke opening van de Haagse Vrijheidsweken in de Centrale Bibliotheek. Een festival met optredens van het kunstenaarsduo Hella en Freek de Jonge, Howard Komproe, Ed Struijlaart, Sandy Dane, Frénk van der Linden, de Humanity Pub Quiz en nog veel meer.

Enkele hoogtepunten uit het programma van de Haagse Vrijheidsweken zijn:
- Lezingen door burgemeester Jozias van Aartsen, Abiodun Williams (president van The Hague Institute for Global Justice), schrijver Robin te Slaa en anderen.
- De wandeling 'Beelden uit de Tweede Wereldoorlog' langs locaties op en rond het Binnenhof die een rol speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Routekaartjes zijn gratis te verkrijgen in het bezoekerscentrum van ProDemos.
- De exposities 360° Peace in the Media en Politiek in Prent die te zien zijn in de Centrale Bibliotheek.
- Het Vrijheidsspel in het Humanity House. Hoe bereik je vrede aan de onderhandelingstafel? Iedereen kan meedoen aan dit spel dat is opgezet in samenwerking met Upact, een organisatie die zich inzet voor duurzame vrede.
- De finale van het Stedelijk Debat in de Haagse Hogeschool, georganiseerd door het Haags 5 mei comité dat op twaalf scholen ruim vijftig debatlessen gaf aan ongeveer 700 jongeren. In de finale strijden de beste debaters tegen elkaar.
- Tijdens de Haagse Vrijheidsweken zal een groot aantal singer/songwriters van zich laten horen, zoals Channah, Arie Spaans, Dezibelle en Michelle van Min.

Het complete programma vindt u op: www.haagsevrijheidsweken.nl

Deel: ' Haagse Vrijheidsweken van start '


Lees ook