GCI HOLLAND PR

Liefde is mooi haar hebben!

Onderzoek toont dat het haar grote invloed heeft op aantrekkingskracht en sensualiteit

Recent onderzoek naar de rol van haarverzorging bij de aantrekkingskracht tussen de seksen wijst uit dat mooi haar ons Nederlandse hart beduidend sneller laat kloppen. Verzorgd haar verhoogt niet alleen de aantrekkingskracht, maar staat ook gelijk aan intimiteit, romantiek en sensualiteit. Voor 3 op de 4 Nederlanders is lelijk haar zelfs een regelrechte afknapper. Seksuologe Vera Steenhart, tevens bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie, bevestigt de belangrijke invloed van mooi, verzorgd haar op de aantrekkingskracht en sensualiteit: .Goed verzorgd haar streelt de zintuigen van geliefden. Het is een blikvanger, het ruikt prettig, het vraagt om aanraking en je kunt er zelf mee aanraken. Haren zijn zeer sensuele tastorganen in de liefde.. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het bekende shampoomerk Head & Shoulders, voor de start van een nieuwe campagne. Hierin moedigt Friends ster Courteney Cox (Monica) consumenten aan om dichter bij het merk te komen door te genieten van mooi, verzorgd haar. Het belang hiervan wordt ook onderstreept door de onderzoeksresultaten.

Vanaf 16 september zal Head & Shoulders, de nummer 1 anti-roos shampoo, in Nederland de nieuwe internationale reclamecampagne lanceren waarin Courteney Cox de hoofdrol speelt. In de vijf nieuwe, stijlvolle commercials laat Courteney zien hoe belangrijk zij het vindt om mooi en verzorgd haar te hebben. Haar dat haar tegenspelers graag aanraken, strelen of zelfs kussen. Courteney is gekozen door het merk omdat haar frisse, moderne voorkomen perfect past bij de nieuwe en eigentijdse uitstraling van Head & Shoulders. De commercials zijn gemaakt door Greg Masuak, Creative Director, bekend van onder andere de muziekvideo.s van de Spice Girls, Celine Dion en Genesis.

Mooi haar belangrijk bij aantrekkingskracht tussen seksen Om te onderzoeken in hoeverre mooi en verzorgd haar een rol speelt tussen de seksen heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Bananas -in opdracht van Head & Shoulders- een studie uitgevoerd naar de invloed van haar en haarverzorging op de seksuele aantrekkingskracht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat aantrekkelijk haar van groot belang is bij zowel de eerste ontmoeting als binnen de relatie. Hierbij werd aantrekkelijk haar door het merendeel van de ondervraagden gedefinieerd als .verzorgd haar.. Met mooi, verzorgd haar voelen we ons sexiër, vallen we beter in de smaak

Goed, verzorgd haar streelt de zintuigen
Vooraanstaand seksuologe Vera Steenhart van de Praktijk voor Seksuologie en systeemtherapie: .In mijn praktijk vertellen mensen regelmatig wat ze aantrekkelijk vonden aan hun partner bij de eerste ontmoeting. Mooi en verzorgd haar wordt door zowel mannen als vrouwen vaak genoemd. Hoe je haar zit, vormt een belangrijk onderdeel van je zelfpresentatie. Als het haar goed zit, draagt dit bij aan je zelfvertrouwen en je gevoel aantrekkelijk te zijn. Haar is een van de eerste dingen die mensen opvallen als ze naar een ander kijken. Daarbij streelt goed verzorgd haar de zintuigen van geliefden. Het vraagt gewoon om een aanraking..

Rotterdam, 16 september 1999

Deel: ' 'Haar heeft grote invloed op aantrekkingskracht' '
Lees ook