Gemeente Haarlem

opening laatste fase project Communicating across Europe through landscape art

Uitwisselingsproject vier Europese scholen

Op 18 januari 2000 gaat de vierde en tevens laatste fase van het project "Communicating across Europe through landscape art" in. Dit is een uitwisselingsproject waaraan vier Europese scholen meedoen. Naast de Haarlemse Montessorischool, de ecole Saint Therese in de jumelagestad Angers (FR), de Stokkeland Skole in Nodeland (N) en de saint Patrick school in Wigam (GB). Het hoofdthema van de uitwisseling is landschapskunst door kinderen en kunstenaars.

De laatste fase van het project zal gelijktijdig op 18 januari 2000 om 8.45 uur - het Magic Moment - op ludieke wijze worden geopend op alle vier de scholen. Voor de Haarlemse Montessori school wordt dit gedaan door mevrouw van Viegen, wethouder welzijn, onderwijs en coördinatie Grotestedenbeleid.

De Haarlemse Montessorischool heeft in het kader van het project subsidie ontvangen van de gemeente Haarlem. De subsidie maakte het mogelijk een kleurenprinter aan te schaffen en een digitale camera. De kinderen maakten een digitale foto van zichzelf op hun favoriete plek in de directe omgeving van de school; deze zijn in kleur afgedrukt. De afdrukken zullen worden gebruikt bij het schilderen van het landschap.

17 januari 1999

Deel: ' Haarlem actief in uitwisselingsproject vier Europese scholen '
Lees ook