Habru winnaar 2016 in Medische-techniekbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160218 -- Habru Medische Techniek BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Medische-techniekbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Habru combineert haar ruime kennis en ervaring op het gebied van medische techniek met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog weet te scoren op klanttevredenheid.’

Habru Medische Techniek BV biedt een breed scala aan medische hulpmiddelen als onderzoeksbanken- en behandeltafels, brancards en elektronische meetapparatuur. De onderneming is opgericht in 1975 en opereert vanuit Alphen a/d Rijn. Vanaf de beginperiode tot heden is er een nauwe samenwerking met het Nederlandse Huisartsen Genootschap. De huidige eigenaren hebben het bedrijf in 2005 overgenomen en het sindsdien verder uitgebouwd. Door de onderscheidende aanpak is het bedrijf explosief gegroeid. Habru is in heel Nederland actief.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Habru Medische Techniek BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Habru, want zij is continu doende haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant.

Interne organisatie gemoderniseerd

Na de overname in 2005 is de interne organisatie gemoderniseerd: automatisering van de administratie, verbetering van de logistiek door het transport in eigen hand te nemen, het aanhalen van de banden met de klanten door een hogere service bij aflevering en het in eigen hand nemen van de assemblage. ‘Met name dit laatste leverde veel kennis op over het product’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Bovendien bood het inzichten om de productie te stroomlijnen door meer modulair te gaan ontwerpen. Diverse producten uit het assortiment kunnen nu met grotendeels dezelfde componenten worden gemaakt. De eigen assemblage levert ook minder afleverproblemen doordat de kwaliteitscontrole vooraf intern plaatsvindt. Zowel aan de interne als de externe kant van de onderneming hebben verbeteringen en efficiencyslagen plaatsgevonden die rendementsverhogend hebben gewerkt.’

Regelmatig is Habru betrokken bij afstudeerprojecten van studenten van de TU Delft, uiteindelijk leidend tot productinnovatie binnen het bestaande assortiment, maar ook tot totaal nieuwe producten. Een innovatie waar veel van verwacht wordt en die gepatenteerd is, de Universal Brancard, is marktrijp. Ook overleg met artsen resulteert in nieuwe producten die meer comfort bieden aan de ouder wordende bevolking.

‘Habru is een hoogwaardig bedrijf dat in betrekkelijk korte tijd een opmerkelijke positie heeft opgebouwd. Absoluut een specialist op het gebied van medische techniek. Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Habru een absolute topper in haar wereld. Een leuke, enthousiaste onderneming die zonder meer de terechte branchewinnaar is’, oordeelt de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.habru.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Habru winnaar 2016 in Medische-techniekbranche '
Lees ook