HAGER TEHALIT

Hager levert met KISS eerste flexibele huisinstallatie

Bewoner kan inrichting elektrische installatie naar eigen hand zetten

's-Hertogenbosch, 20 februari 2003 - Hager Tehalit, wereldwijd leverancier van elektrotechnisch installatiemateriaal, heeft het Komfort Installatie Systeem (KISS) ontwikkeld, waarmee de bewoner zelf de inrichting van de elektrische installatie kan bepalen. Het kan te allen tijde worden aangepast op een nieuwe leefsituatie of inrichting van de bewoner. Hoewel een woning vaak de duurste aanschaf in een leven is, hebben bewoners slechts zelden inspraak in de werkelijke invulling van de woning. Met KISS zal dit veranderen. Het KISS-systeem kan worden geplaatst tijdens de bouw van de woning.

In een KISS-woning worden alle aansluitingen aangepast aan de wens van de bewoner, zonder dat in huis moet worden gebroken, of dat er verlengsnoeren of stekkerdozen aan te pas moeten komen. In een KISS-woning worden tijdens de bouw leidingen aangelegd in de vloeren van het huis. Via deze leidingen worden alle faciliteiten naar één punt in elke leefruimte gebracht, waarna de bewoner kan kiezen van welke faciliteiten hij nu gebruik wil maken en waar hij de aansluitingen wil hebben. De inrichting van het huis hoeft dus niet te worden aangepast op de reeds geïnstalleerde aansluitingen, maar de installatie sluit aan bij de leefwensen van de bewoner. Toekomstige uitbreidingen met bijvoorbeeld huisautomatisering zijn gemakkelijk te maken.

Een KISS-woning is niet duurder dan een woning met een standaard installatie. KISS bestaat uit een verdeler in de technische ruimte, waar alle techniek uit het hele huis wordt gebundeld. Van daaruit lopen KISS-kabels naar elke leefruimte in het huis. Deze liggen ingegoten in de vloer en bevatten draden voor iedere functie; van stroom, radio/tv en telefoon tot computer, huisautomatisering en een optie voor glasvezel. In elke kamer komt de kabel uit op een KISS-unit, die werkt als een verbindingsstation tussen de verdeler en de ruimte. Vanuit de unit kunnen alle faciliteiten via de plint worden verdeeld over de gehele ruimte. De stopcontacten en andere aansluitingen worden vervolgens op de plint geplaatst, daar waar de bewoner ze wenst. Ook de lichtpunten in het plafond kunnen in de KISS-installatie worden opgenomen en multifunctioneel worden ingericht.

Voor meer informatie over KISS, gaat u naar www.kisshome.nl, of belt u met de helpdesk van KISS op 0900-5477466 (0900-KISSHOME).

Hager Tehalit
Hager Tehalit is fabrikant van elektrotechnisch installatiemateriaal en is onderdeel van de Hager Group (www.hager.com). Internationaal zijn 6500 personen werkzaam bij Hager Tehalit en er wordt een jaaromzet van 800 miljoen Euro gerealiseerd. Het hoofdkantoor van Hager Tehalit bevindt zich in Duitsland.

Zoekwoorden:

Deel: ' Hager levert met KISS eerste flexibele huisinstallatie '
Lees ook