Ingezonden persbericht


Persbericht

De Kultuerried Museum Joure organiseert regelmatig voorstellingen in de gemeente Skarsterlân. Op zondag 30 maart speelt Hakim Traïda 'De Robin Hood van Algerije' in 't Haske, Vegelinsweg 20 in Joure. Aanvang 14.30 uur. Familievoorstelling vanaf 6 jaar.

HAKIM

'De Robin Hood van Algerije'

De mooiste herinneringen die Hakim aan zijn Algerijnse kindertijd heeft, zijn de bezoekjes die hij bracht aan de bioscoop Besbes. Als klein Jochie ging hij zo vaak mogelijk films kijken en liet hij zich meevoeren naar andere landen, tijden en culturen. Het was een drukte van belang daar in de bioscoop. Iedereen moedigde zijn eigen filmheld luidkeels aan. Ook Hakim schreeuwde de longen uit zijn lijf als zijn held De Robin Hood van Algerije, op het witte doek verscheen. Dan vergat hij zelfs even zijn pinda's te eten. Op weg terug naar huis fantaseerde hij altijd hoe het zou zijn om hem in levende lijve te ontmoeten. Hoe zou Hakim dit voor elkaar krijgen?

Allereerst door het theater om te toveren tot bioscoop. En dat is nog maar het begin. Laat de rest ook maar aan hem over. Want in Hakims wereld kan en mag alles. Met woord en gebaar maakt hij het onmogelijke mogelijk, laat hij dromen uitkomen en fantasie werkelijkheid worden. Wie weet stapt hij wel het witte doek in of nodigt hij De Robin Hood van Algerije uit een bezoekje te brengen aan het theater!

Is het film? Is het theater? Of is het beiden? Zeker is dat het weer één groot avontuur zal worden, een belevenis voor jong én oud.

Waarschuwing! Waarschuwing! Waarschuwing! Waarschuwing! Hakim maakt geen onderscheid tussen zaal en podium. Dus toeschouwers kunnen zonder moeite tot acteur, muzikant of toneelstuk gebombardeerd worden. Voor eventueel daaruit voortvloeiende sterallures is Hakim niet verantwoordelijk. Hij heeft namelijk al genoeg aan zijn hoofd: De Robin Hood van Algerije tot een waanzinnig spektakel maken dat u nooit zult vergeten!


---- --

Zoekwoorden:

Deel: ' Hakim Traïda speelt 'De Robin Hood van Algerije' in 't Haske, Joure '
Lees ook