Halal vitamine pakket voor 1 miljoen Nederlandse pelgrims


Samenwerking HalalVital en Mishkaat biedt eerste Halal vitamine pakket voor reizigers en pelgrims: 100% Halal gecertificeerde vitamines en supplementen

EINDHOVEN, 20151209 -- De Nederlandse vitamineproducent HalalVital kondigt gezien de aankomende vakantieperiode, vandaag haar samenwerking aan met de eerste vestiging van internationale reisspecialist Mishkaat in Den Haag. Mishkaat is een snel groeiend merk in Halal Toerisme van Vasco Worldwide. HalalVital biedt Halal gecertificeerde vitamines aan via haar webshop aan de markt van 1,8 miljard moslims. Miskhaat is gespecialiseerd in de pelgrimstochten Hadj en Umrah die moslims, waarvan 1 miljoen in Nederland, worden geacht eenmaal in hun leven te maken. Voor deze fysiek en mentaal zware pelgrimstochten, die de grootste mensenmigratie jaarlijks ter wereld vertegenwoordigen bieden HalalVital en Mishkaat als eersten een speciaal vitaminereispakket aan.

Het reispakket van HalalVital is exclusief samengesteld voor Mishkaat reizigers en pelgrims met het oog op de zware reis. Het is belangrijk dat de pelgrims energiek en actief blijven gedurende de religieuze rituelen, tot het eind van de reis. Om het zware en uitdagende reisschema bij te kunnen houden bevat het vitamine reispakket vitamines en supplementen voor een betere spijsvertering, energie, versterken en herstellen van spieren. Het gebruik van de producten helpt het lichaam zich aan te passen aan verschillende tijdzones en dagritmes en zo het risico van spanning en oververmoeid zijn te verkleinen.

“Pelgrims staan voor grote uitdagingen als zij deze reis ondernemen zoals enorme fysieke inspanning, zonnesteek, uitdroging en spijsverteringsproblemen die nare gevolgen voor de reis kunnen hebben. Het is belangrijk rekening te houden met deze risico’s en de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen voordat men deze reis wil plannen.” Zegt Suhail Shaikh, Hoofd Mishkaat.

“Het is onze missie te zorgen dat de pelgrimsreis zorgeloos is en men zich 100% kan blijven richten op de pelgrimstocht en de spirituele essentie in zijn totaliteit. Het Mishkaat reispakket is inclusief een vliegticket, hotelverblijf met ontbijt, Mazarat in Mekka en Medina met Sheikh Shatri, Ihram kleding en een extra KSA simkaart. Wij vinden de HalalVital vitamineselectie een mooie aanvulling op ons reispakket en hopen dat onze klanten mogen genieten van de voordelen die deze producten bieden”, voegt hij hieraan toe.

Verwacht wordt dat ruim 1 miljoen Nederlandse moslims de heilige pelgrimsreis zullen maken.

Niche van 1,8 miljard

Naast Mishkaat als de nieuwste partner biedt HalalVital via haar online shop de Halal gecertificeerde vitamines en supplementen aan. Dit maakt het assortiment van HalalVital wereldwijd voor iedereen beschikbaar. Het bedrijf wil speciaal de moslimgemeenschap, een doelgroep van 1,8 miljard mensen, aanspreken. Volgens de Association of the European Self-Medication Industry (AESGP) is de markt wereldwijd voor vitamines en mineralen in 2015 ruim 30 miljard euro waard.

Halal Keurmerk

HalalVital heeft anderhalf jaar gewerkt aan het ontwikkelen van vitamines en supplementen die voldoen aan de strenge Europese wet- en regelgeving, HACCP en daar bovenop het Halal keurmerk. Dit houdt in dat de producten van HalalVital aan extra kwaliteitscontroles voldoen. Voor moslims is het belangrijk dat producten Halal waardig zijn. Dat betekent o.a. dat de vitamines en mineralen geen stoffen bevatten zoals varkensgelatine en alcohol en op een Halal waardige manier geproduceerd worden. Ryan: “Veel mensen weten niet dat tabletjes een coating hebben waarbij alcohol is gebruikt, maar ook bij het distilleren van Visolie wordt vaak alcohol gebruikt. Ook wordt vaak gedacht dat vegetarische vitamines Halal zijn, maar dit is een misvatting.“

De eerste producten in het assortiment van HalalVital zijn onder andere multivitamines voor volwassenen en kinderen, Vitamine D3, Vitamine C, Magnesium, Probiotica, Melatonine en Calcium. Onlangs zijn er Visolie, een afslankproduct en Proteine bijgekomen.

Halal Financiering

HalalVital B.V. heeft het opstartkapitaal via equity crowdfunding gerealiseerd. Deze manier van financiering is Halal, omdat het gaat om aandelen en er niet met rente wordt gewerkt.  In twee crowdfunding campagnes hebben meer dan 150 investeerders hun vertrouwen in HalalVital getoond. “Dit is een best practice crowfunding campagne”, zegt Robbin Hoogstraten van financieringsplatform Symbid, “en omdat het om aandelen gaat komt er geen rente aan te pas, waardoor het ook Halal is om op deze manier goede ideeën te financieren.”

EINDE PERSBERICHT

Over HalalVital
 
HalalVital B.V. is de eerste in Europa die 100% gecertificeerde hoogwaardige kwalitatieve vitamines en supplementen online wereldwijd aanbiedt. Een typisch Nederlands bedrijf met visie en kennis om de grootst groeiende markt op een moderne manier te bedienen. Onze focus is de Halal Lifestyle, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. www.halalvital.com

Over Mishkaat

Gelanceerd in 2014, heeft Mishkaat wereldwijd vestigingen in V.A.E., Zuid-Afrika, Nederland, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Italie, Indië en Nigerië. Mishkaat biedt een breed scala van reizen en aanverwante diensten van Hajj & Umrah pakketten, visa conciërge, legalisatie, document vertaling, luchtvaartmaatschappijen boeken, vervoer naar de luchthaven, hotels, vaccinaties en kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg onder één paraplu. www.mishkaatworldwide.com.


Deel: ' Halal vitamine pakket voor 1 miljoen Nederlandse pelgrims '
Lees ook