KEMPEN CAPITAL MANAGEMENT

Halfjaarbericht 2002/2003 Orange Wine Fund

Halfjaarbericht 2002/2003 Orange Wine Fund: relatief goed resultaat

De intrinsieke waarde per aandeel Orange Wine Fund N.V. (OWF) daalde in het eerste halfjaar, dat de periode omvat van 1 augustus 2002 tot en met 31 januari 2003, van EUR 92,87 tot EUR 84,51, hetgeen een resultaat van

-9,0% impliceert. De beurskoers daalde in diezelfde periode van EUR 93,10 tot EUR 84,55, een daling van 9,2%. Gedurende de verslagperiode steeg het aantal uitstaande aandelen van 136.750 tot 145.750 stuks. Het fondsvermogen bedroeg EUR 12,3 miljoen aan het einde van de verslagperiode.

Hoewel de beurskoers van het OWF in de verslagperiode daalde, was het resultaat aanzienlijk beter dan de FTSE Global Beverage Index. Deze daalde met maar liefst 19,2% in diezelfde periode. Het fonds kon gelijke tred houden met de internationale aandelenbeurzen. Zo daalde de FTSE World Index in de verslagperiode met 10,3%.

'Het OWF blijft zich voornamelijk richten op wijnondernemingen uit de nieuwe wijnlanden met een internationaal distributienetwerk en een gediversifieerde productenrange. Het fonds wil inspelen op de toekomstige groei van de wijnsector en richt zich op het opwaarts potentieel dat voortvloeit uit de biedingsactiviteiten in de sector, die het gevolg zullen zijn van de noodzaak tot consolidatie', aldus Daan van Vlaardingen, fundmanager bij Kempen Capital Management N.V.

Het halfjaarbericht is naar verwachting beschikbaar rond 31 maart aanstaande.

Amsterdam, 11 maart 2003

De Directie
Kempen Capital Management N.V.


-Het halfjaarbericht en achtergrondinformatie over het OWF vindt u op www.kempen.nl en www.orangefunds.nl

-Voor informatie over het fonds kunt u contact opnemen met de heer D.M.G. van Vlaardingen, tel. (020) 3 488 710.

Profiel Orange Wine Fund (OWF)

Het OWF is een beleggingsfonds met een breed gespreide wereldwijde portefeuille van aandelen van beursgenoteerde wijn- en wijngerelateerde ondernemingen. Een belangrijk deel van de portefeuille bestaat uit small- en midcaps. De doelstelling van OWF is een zo hoog mogelijk netto beleggingsresultaat voor de aandeelhouders, op lange termijn.

Het OWF is een (semi) 'open end' beleggingsfonds en heeft de status van fiscale beleggingsinstelling. Het OWF is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,5% eronder.

De Directie voor het Orange Wine Fund wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V., een 100%-dochteronderneming van Dexia Bank Nederland N.V. Dexia Bank Nederland N.V. maakt onderdeel uit van de Dexia groep.

13 mrt 03 09:27

Zoekwoorden:

Deel: ' Halfjaarbericht 2002/2003 Orange Wine Fund relatief goed resultaat '
Lees ook