Helvoet Holding NV

P E R S B E R I C H T

Helvoet Holding: omzet- en resultaatgroei in 1e halfjaar

Helvoet Holding N.V. (producent van technische rubber- en kunststofproducten) heeft over het 1e halfjaar van 2001 een netto-omzet gerealiseerd van 18,3 miljoen. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2000.

Het bedrijfsresultaat over het 1e halfjaar kwam uit op 1,43 miljoen (1e halfjaar 2000: 1,25 miljoen); daarbij steeg het nettoresultaat met 3,5% naar 0,85 miljoen (1e halfjaar 2000: 0,82 miljoen).

De omzetstijging werd voornamelijk veroorzaakt door de overname van de rubber-activiteiten van Philips CCP te Eindhoven. De autonome omzet bleef vrijwel gelijk. Alle vestigingen dragen positief bij aan het resultaat.

Vooruitzichten
Op basis van de resultaten over het 1e halfjaar en de goed gevulde orderportefeuille bij alle vestigingen, verwacht de directie nog steeds over het boekjaar 2001 een verbetering van het nettoresultaat te kunnen realiseren. Hierbij dient echter enige voorzichtigheid in acht genomen te worden met betrekking tot de omzetontwikkeling in het 4e kwartaal van 2001. Bij de verwachting is rekening gehouden met het stabiliseren van de vraag naar Helvoet-producten vanuit de automobiel- en elektronicamarkt.

Profiel van de onderneming
Helvoet Holding N.V., opgericht in 1939, genereert voor haar klanten innovatieve oplossingen in rubber- en kunststofcomponenten voor een breed spectrum van toepassingen in verschillende, internationale nichemarkten. De ca. 400 medewerkers tellende organisatie slaagt er in toenemende mate in zich voor haar klanten te manifesteren als meedenkende co-engineer, succesvolle probleemoplosser en slagvaardige partner in business. Vanuit een sterk engagement met de problematiek van de klant en de collectieve drive om voor elke opdrachtgever de best denkbare oplossing te willen ontwikkelen, bouwt de Helvoet-organisatie aan een hechte partnership relatie met haar internationale klantenkring in de automobielindustrie en de sectoren consumenten-elektronica, huishoudelijke apparaten, food en personal care. Helvoet heeft naast twee vestigingen in Nederland, vestigingen in Singapore en Korea.

Hellevoetsluis, 22 augustus 2001

Deel: ' Halfjaarcijfers 2001 Helvoet Holding '
Lees ook