Nyloplast


PERSBERICHT

's-Gravendeel, 28 augustus 2001

GOEDE HALFJAARCIJFERS NYLOPLAST

Nyloplast N.V. (gespecialiseerd in kunststoffen) heeft haar bedrijfsresultaat met 10,8% van Euro 1.2 miljoen naar Euro 1.3 miljoen verbeterd in de eerste zes maanden van dit jaar. Het netto resultaat steeg met 15,5% (Euro 0.1 miljoen) naar Euro 0.8 miljoen. Beide bedrijfsonderdelen, MMI en Fittingen, droegen aan deze verbetering bij.

Deze cijfers zijn gerealiseerd bij een vrijwel gelijkblijvende omzet. De bruto marge verbeterde van 41,2% naar 41,6%. De Amerikaanse activiteiten, die eerder dit jaar zijn verkocht, zijn in bovengenoemde cijfers niet opgenomen. Afwikkeling hiervan loopt volgens plan.

Kerncijfers
(tabel niet converteerbaar)

Zie het origineel .
Vooruitzichten
Bij de publicatie van de jaarcijfers heeft Nyloplast aangegeven dat een verbeterde bedrijfsvoering zal leiden tot een stijging van het netto resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening. Gezien het huidige economische klimaat in onze afzetmarkten, zien wij nu af van het geven van concrete resultaatverwachtingen.

Profiel Nyloplast N.V.
Nyloplast is een innovatieve onderneming met eigen productietechnieken voor de verwerking van kunststof halffabrikaten. Nyloplast onderscheidt zich in de markt door bij de ontwikkeling van haar producten nauw samen te werken met de klant. De activiteiten zijn georganiseerd in twee groepen: Mens Machine Interfaces, kortweg MMI (De Naamplaat B.V. in Hardenberg) en Fittingen (Nyloplast Europe B.V. in 's-Gravendeel). Zie ook www.nyloplast.nl.

Nyloplast is sinds 1997 genoteerd aan de beurs van Amsterdam.

Deel: ' Halfjaarcijfers Nyloplast NV '
Lees ook