PERSBERICHT
22/05/2002

Halfvolle Vanilleyoghurt mt fruitsmaak znder stukjes

Toetjes worden steeds populairder blijkt uit onderzoek van Friesche Vlag. Veel mensen kiezen nog altijd voor yoghurt: naturelyoghurt, vanilleyoghurt, biologische yoghurt, yoghurt met fruit of met aroma's. Het afgelopen jaar kochten steeds meer mensen yoghurt met aroma in plaats van de traditionele naturel yoghurt. In 2001 is ruim 20% meer yoghurt met smaak verkocht dan in 2000. Uit het onderzoek van Friesche Vlag blijkt ook dat de behoefte om te variren met toetjes groeit en daarom vult zuivelspecialist Friesche Vlag de schappen in de supermarkt met een nieuwe combinatie van smaken: de vertrouwde, lichtzoete smaak van vanilleyoghurt met een volle fruitsmaak van perzik of framboos. Friesche Vlag Halfvolle Vanilleyoghurt Perzik en Halfvolle Vanilleyoghurt Framboos hebben een fruitsmaak, maar bevatten gn stukjes en zal daarom ook bij kinderen in de smaak vallen.

Variatie van toetjes
Raymond Post, productmanager bij Friesche Vlag, verklaart de nieuwe smaakcombinatie:
"In de supermarkten zijn er naast naturel- en fruityoghurts, inmiddels verschillende smaken vla en er is een ruime keuze in yoghurt. Kinderen vinden de smaak van yoghurt vaak wat zuur.
Door vanille, de populairste smaak ter wereld, aan de yoghurt toe te voegen, verzachten we juist de smaak. Om aan de variatiewens van gezinnen te voldoen combineert Friesche Vlag de Halfvolle Vanilleyoghurt nu met verschillende fruitsmaken. Zo kunnen kinderen en andere liefhebbers van vanilleyoghurt, na de maaltijd of gewoon tussendoor, genieten van een lekkere, milde en verrassende combinatie."

Friesche Vlag Halfvolle Vanilleyoghurt Perzik en Halfvolle Vanilleyoghurt Framboos zijn verkrijgbaar in 1 liter verpakking. De prijs bedraagt 1,29.

Friesche Vlag
Friesche Vlag is continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten. Onder het merk Friesche Vlag valt een groot aantal zuivelproducten, waaronder Droomvla, Vanille Vla (is het beste in consumententest van FoodPersonality), Stracciatella, Excellent Fruit, Drinkyoghurt, Milk & Fruit (winnaar van de Easy Living Award van het magazine Sant), Bollino, Excellent, Choq en Halvamel. Uit onderzoek van Foodmagazine (februari 2002) blijkt dat Friesche Vlag met een jaaromzet van bijna 258 miljoen Euro het grootste merk is in de Nederlandse supermarkten. Friesche Vlag telt in totaal 680 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede. Productielocaties zijn gevestigd in Arnhem, Groningen, Nijkerk en Drachten.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Friesche Vlag
Patricia van Hooff
Tel: 0318-665 741
Email: p.vanhooff@frieschevlag.nl
Edelman-DLV
Eveline Bouman
Tel: 023 - 554 2030
E-mail: info@edelman-dlv.nl
http://www.edelman-dlv.nl/pressroom

Wilt u de Friesche Vlag Halfvolle Vanilleyoghurt Perzik of Halfvolle Vanilleyoghurt Framboos zelf proeven, of een pak ontvangen voor fotografie, neem dan contact op met Edelman-DLV.

Deel: ' Halfvolle Vanilleyoghurt mt fruitsmaak znder stukjes '
Lees ook